Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Fazer ingår partnerskap med Handelshögskolans Center for Retailing

Fazer inleder samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och dess Center for Retailing som Retail Club Partner i Retail Management-programmet.

Handelshögskolan är en internationell handelshögskola i världsklass som är känd för sitt fokus på detaljhandeln inom forskning och utbildning. Handelshögskolans Center for Retailing har sedan starten utvecklat nära samarbeten och långvariga partnerskap med detaljhandeln.

– Vi är mycket glada över att välkomna Fazer som Retail Club Partner i vårt Center for Retailing. Detaljhandeln är ett av våra strategiska fokusområden, och partnerskapet med Fazer kommer att göra det möjligt för oss att utveckla och stärka vår ledande position inom branschsamarbeten och tankeledarskap inom detaljhandeln ytterligare, säger Lars Strannegård, professor och rektor på Handelshögskolan.

Fazer är ett internationellt företag med fokus på matupplevelser. Företaget är inriktat på snabbrörliga konsumentprodukter och bedriver verksamhet inom konfektyr- och bageriprodukter och växtbaserade kategorier, samt egen detaljhandel med Fazer Cafés och Gateau. Fazer är ett av de största livsmedelsföretagen i Norden med över 5 000 medarbetare och en omsättning på cirka 1,1 miljarder euro under 2022.

– Vi är mycket stolta över att ingå partnerskap med Handelshögskolan. Jag är imponerad över skolans starka engagemang i ömsesidigt gynnsamma samarbeten med näringslivet. Företagen får tillgång till den senaste forskningen samtidigt som studenterna får en mycket viktig erfarenhet från den verkliga världen redan innan de påbörjar sina karriärer. Som livsmedelsföretag ingår vi i detaljhandelskedjan, och vi tycker därför att det är spännande att delta i utvecklingen av framtida ledare inom detaljhandeln, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

Handelshögskolans kandidatprogram i Retail Management är ett treårigt ekonomiprogram med starkt fokus på detaljhandel. Programmets fokus slår an rätt ton med Fazer, både vad gäller expertområde och utbildningsmission.

– Vi är mycket glada över att få lägga till Fazer i vår grupp med Retail Club Partners. Fazers starka position på den nordiska marknaden kommer att vara en värdefull tillgång när vi fortsätter att växa och bredda våra partnersamarbeten. De kommer att föra med sig nya insikter och kunskaper som är till nytta för både utbildning och forskning vid Center for Retailing, säger Sara Rosengren, professor och chef för Handelshögskolans Center for Retailing. 

– Som Retail Club Partner ser vi fram emot att bli en integrerad del av utbildningen och engagera studenter i våra olika verksamheter. Fazers långa historia av entreprenörskap i kombination med en konsumentcentrerad strategi skapar en intressant värld av erfarenhet och kunnande för morgondagens talanger. Vi har som ambition att ge framtida talanger de bästa förutsättningarna inför deras framtida karriärvägar samtidigt som vi vidgar våra egna perspektiv och får värdefulla insikter, säger Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

Sara Rosengren
Chef för Center for Retailing
Handelshögskolan i Stockholm
E-post: sara.rosengren@hhs.se
Telefon: +46 70-497 00 40


Mats Liedholm
Managing Director
Fazer Sweden
E-mail: mats.liedholm@fazer.com
Phone: +46 72 211 40 85

 

Fazerkoncernen

Med fokus på matupplevelser gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra cirka 5 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter, vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Nordeuropa och export till ytterligare cirka 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2022 uppgick till 1,1 miljarder euro.  

Northern Magic. Made Real.

 

Om Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer.

Handelshögskolans Center for Retailing (CFR) strävar efter att bli en akademisk världsledare inom branschsamarbeten och tankeledarskap inom detaljhandeln. CFR har som mål att vara en föregångare inom såväl utbildning som forskning och bidra med framtida ledare och verkningsfulla, vetenskapligt baserade insikter som gynnar detaljhandelns framtid. Genom att attrahera akademiker, studenter och företagspartner i världsklass bidrar vi till att stärka detaljhandelns framtida konkurrenskraft samt detaljhandeln som akademiskt område. 

SSE CFR Retail Press release