Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Forskning vid Handelshögskolan blir mer tillgänglig genom ny portal

18 mars 2024
Handelshögskolan gör det nu enklare att hitta både forskning och forskare från skolan. Lanseringen av SSE Research Hub underlättar för både allmänhet, sakkunniga och medier att hitta viktig och samhällsnyttig information.

Handelshögskolans startupinkubator bäst i Europa enligt Financial Times

14 mars 2024
I Financial Times nylanserade rankning över Europas ledande startuphubbar hamnar SSE Business Lab etta i flera kategorier. Bland annat anses Handelshögskolans inkubator ha den mest framgångsrika portföljen av bolag bland samtliga innovationshubbar i Europa.

The Hamrin Foundation stärker Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 10 miljoner kronor

07 mars 2024
The Hamrin Foundation har beslutat att stötta Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 2,5 miljoner kronor årligen i fyra år.

Handelshögskolans inkubator växlar upp inom hållbarhet: 10 nya startups ska coachas

04 mars 2024
SSE Business Lab var bland de första inkubatorerna i Sverige som införde krav på mångfald och hållbarhet i sin antagning. Nu utökar de sitt stöd genom hållbarhetsträning och skruvar ytterligare upp förväntningarna på sina bolag.

Handelshögskolan inför nytt behörighetskrav som komplement till betyg

01 februari 2024
Handelshögskolan i Stockholm ändrar nu sina behörighetskrav. Den som vill ha en chans att antas till något av kandidatprogrammen måste till antagningen 2025 ha gjort högskoleprovet med minst 1,25 i provresultat.  

Sommarjobb med fokus på högre utbildning ska bygga broar mellan näringsliv och ungdomar

24 januari 2024
För att främja mångfald och inkludering inom högre utbildning och näringsliv lanserar F1RST och Axel Johnson ett gemensamt pilotprojekt – F1RST Leap. Projektet, som sträcker sig från december 2023 till december 2024, vill öka ungdomars framtidstro och öppna dörrar till nya möjligheter.

Handelshögskolan i Stockholm har störst genomslag inom svensk forskning

14 december 2023
Handelshögskolan i Stockholms forskning når ut i Sverige och världen. Lärosätet har störst citeringsgenomslag i Sverige och ligger över världsgenomsnittet. Det visar den senaste Forskningsbarometern, utgiven av Vetenskapsrådet.

Nytt konstklassrum av Marie-Louise Ekman på Handelshögskolan i Stockholm

06 december 2023
Handelshögskolan i Stockholm inviger nu ett nytt konstklassrum, skapat av Marie-Louise Ekman. I klassrummet återfinns delar av konstnärens egen ateljé, men också flera nya originalverk.

Riksidrottsförbundet och Handelshögskolan rustar idrottsrörelsen för framtiden

23 november 2023
För att öka kunskapen om idrott och kommersialisering inleder Riksidrottsförbundet ett samarbete med Handelshögskolans Center for Sports and Business. Arbetet ska bidra till en ökad förståelse för de förutsättningar kommersialisering innebär för den svenska idrottsrörelsen.

Nytt initiativ för att möta globala hälsokriser genom diplomati

20 november 2023
Global hälsa har blivit en alltmer komplex fråga, från pandemier och klimatförändringar till krig, migration och psykisk ohälsa. Samhället behöver rusta en ny generation ledare inom global hälsa för att kunna navigera komplexa politiska miljöer och driva nödvändig förändring. Handelshögskolan i Stockholm och Karolinska Institutet lanserar nu ett nytt initiativ för att möta framtida utmaningar inom hälsodiplomati.
1 2 3 4 Next