Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

The Hamrin Foundation stärker Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 10 miljoner kronor

07 mars 2024
The Hamrin Foundation har beslutat att stötta Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 2,5 miljoner kronor årligen i fyra år.

Nytt konstklassrum av Marie-Louise Ekman på Handelshögskolan i Stockholm

06 december 2023
Handelshögskolan i Stockholm inviger nu ett nytt konstklassrum, skapat av Marie-Louise Ekman. I klassrummet återfinns delar av konstnärens egen ateljé, men också flera nya originalverk.

Premiär för podden Dressed Not to Kill – om mode och hållbarhet

25 oktober 2023
Den nya podcasten Dressed Not to Kill överbryggar klyftan mellan mode som kultur och mode som industri, med insikter från ledande forskare och experter inom både mode och hållbarhet. I dag släpps det första avsnittet – av och med Handelsforskaren Jenny Lantz, Tina Sendlhofer och Sofia Hedström de Leo – som tar tempen på modeveckorna.

Handelshögskolans Art Initiative firar 10 år – samarbetar med Magasin III (igen)

15 mars 2023
I år är det tio år sedan konstprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm föddes. Våren 2013 visades en serie videoverk från Magasin III:s samling i Handelshögskolan atrium. För att fira denna milstolpe samarbetar vi återigen med Magasin III och visar ett kurerat program på temat Gränsland. 

The Flag Project - en multiutställning på Handelshögskolan i Stockholm

01 september 2021
The Flag Project är en konstutställning i multiform av den svenska konstnären Jacob Dahlgren på Handelshögskolan i Stockholm under september och oktober 2021. Utställningen innehåller flaggor på flaggstängerna på Sveavägen 65, workshops ledda av Jacob Dahlgren, tillverkning av flaggor i vårt atrium som sedan ställs ut - och seminarium på ämnet abstraktioner.

Till minne av Lars Arrhenius 1966-2020

28 april 2020
Med sorg mottar vi beskedet att Lars Arrhenius avlidit i sviterna av en operation. Han är konstnären bakom videokonstverket "Handels for Future!" som skulle invigas denna vår.