Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

SSE Executive Education rankad tionde bästa i världen

Handelshögskolans SSE Executive Education klättrar i Financial Times prestigefyllda rankning och ligger nu på plats tio i världen inom öppna program. Utbildningen rankas dessutom fortsatt på första plats i Norden och Baltikum. 

Financial Times årliga rankning är den största i sitt slag och jämför världens ledande business schools som erbjuder olika former av högre management- och ledarskapsutvecklingsprogram. Detta är första gången som SSE Executive Education hamnat på tio-i-topp-listan inom öppna program – ett rejält hopp upp från plats 17 i den senaste rankningen. 

– Jag är oerhört stolt över att vi tagit ett så betydande kliv uppåt i Financial Times prestigefyllda rankning – särskilt just nu. Det är ett kvitto på att vi, trots de extrema utmaningarna som pandemin innebar för vår typ av verksamhet, fortsatt leverera utbildningar av högsta kvalitet och som uppskattas av våra kunder, säger Katarina Hägg, vd för SSE Executive Education.  

Högst rankad i Norden 

SSE Executive Education är även fortsatt den högst rankade skolan i Norden och Baltikum både inom öppna program, skräddarsydda program och den övergripande rankningen.  

– Vi är extra stolta över att vara stora i Norden. Vi må vara små som länder men vi gör ett stort avtryck i världen. Vi är snabbfotade, innovativa och med en stor entreprenörsanda. Det är också ett mindset vi har med oss på SSE Education och det är en stor styrka när vi utbildar världens ledare, säger Katarina Hägg. 

SSE Executive Education är en del av Handelshögskolan i Stockholm och grundades i syfte att stärka svenskt näringsliv. Verksamheten har hjälpt företag och organisationer att utveckla sina verksamheter, sina ledare, specialister och medarbetare sedan 1969. En stor del av den långsiktiga framgången kan tillskrivas täta samarbeten och partnerskap med kunder. Tillsammans har man lyckats skapa program som utvecklar kundernas ledare och medarbetare och i förlängningen affär och konkurrenskraft. 

Hela rankningen hittar du på Financial Times hemsida. 

För mer information, vänligen kontakta: 

Katarina Hägg 

Vd, SSE Executive Education 

Tel: 0704 399 341  

Email: katarina.hagg@hhs.se 

SSE Education Management News Press release