Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Superprofiler i storsatsning på entreprenörskap på Handelshögskolan

Med hjälp av profiler som Josefin Landgård och Fredrik Hjelm storsatsar Handelshögskolan i Stockholm och deras företagsinkubator SSE Business Lab på entreprenörskap. Det nya programmet Ideate ska nämligen få fler studenter att bilda bolag.

Med en portfölj på över 200 alumnibolag, som exempelvis Klarna, Voi och Budbee, har Handelshögskolans företagsinkubator SSE Business Lab lyckats väl i sin roll som språngbräda för framtidens succébolag. Nu vill inkubatorn genom sitt nya program Ideate stötta entreprenörer i ett tidigt skede. I programmet, som löper under tio veckor, har studenter möjlighet att söka in individuellt och lämnar sedan som team med affärsidéer som löser globala utmaningar.

Med detta nya program samlar vi studenter med en passion för att lösa globala utmaningar genom entreprenörskap, och ger dem en plattform att hitta varandra, bilda team, och forma affärsidéer tillsammans. I och med att vi är experter på vad som är viktigt för startups i ett tidigt skede kan deltagarna, med hjälp av vad vi lär ut, lämna programmet efter tio veckor, redo att ta plats hos oss som bolag, säger SSE Business Labs vd Julia Delin.

Studenterna får inte bara ta del av SSE Business Labs kompetens, utan får även komma i kontakt med imponerande profiler inom näringslivet. Josefin Landgård, grundare av Mantle och Kry, Mikael Schiller, styrelseordförande och tidigare vd för Acne Studios, Fredrik Hjelm, grundare av Voi samt Sanna Westman, Investment Manager på Creandum är några av profilerna som ska delta under programmet för att dela med sig av sina erfarenheter och sin expertis.

– För mig är det en stor ära att få bidra till denna stora satsning som Handelshögskolan och SSE Business Lab drar igång. Det var en självklarhet att tacka ja när frågan kom och förhoppningsvis kan min entreprenörskapserfarenhet, inte minst från Voi, bidra med lärdomar kring hur man bygger tillväxtbolag, säger Fredrik Hjelm.

– Vi vet redan vilken enorm drivkraft och kompetens som finns bland studenterna på Handelshögskolan. Nu ger vi dem rätt verktyg och förutsättningar för att kunna starta morgondagens hållbara startups, säger Handelshögskolans rektor Lars Strannegård.

Fram till den 24 november går det att anmäla sig till programmet, som sedan drar igång den 8 december. Till en början är programmet endast tillgängligt för studenter på Handelshögskolan, men framöver kommer studenter från andra lärosäten att kunna delta.

Är du en nuvarande student på Handelshögskolan och intresserad av att delta i programmet? Anmäl dig på SSE Business Labs hemsida.

För mer information, var vänlig kontakta:

Andreas Johansson
Program Manager, SSE Business Lab
Email: andreas.johansson@hhs.se
Telefon: +46-72 306 33 44

Julia Delin
CEO, SSE Business Lab
Email: julia.delin@hhs.se
Telefon: +46-73 724 94 12

Om SSE Business Lab

SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubator i Stockholm. Tre program bedrivs inom ramen för SSE Business Lab; Ideate, Activate och Incubate. Programmen vänder sig till studenter, alumner och fakultet kopplade till Handelshögskolan. Inom programmen får entreprenörer hjälp med coachning, mentorskap och workshops av ett nätverk med ledare, investerare och partners, såsom Manifest Stockholm, Assessio, Sigma Software och Scrive.

Faktaruta

När? Programmet pågår 8 december–4 mars. Anmälan är öppen till och med den 24 november.

Var? Aulan i Handelshögskolan i Stockholm.

Vilka kan anmäla sig? Nuvarande studenter på Handelshögskolan i Stockholm.

Vad ingår i programmet? I programmet ingår fyra workshops på olika teman, fyra gästföreläsningar från entreprenörsprofiler, och ett avslutande pitchtillfälle med feedback från en expertjury.

SSE SSE Business Lab Entrepreneurship Start-up News Press release