Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Här är bolagen som erbjuds investering från Handelshögskolans nya fond

Nu erbjuds bolagen på Handelshögskolans företagsinkubator SSE Business Lab utöver en skjuts i bolagsbyggandet en investering från Handelshögskolans nya riskkapitalfond, SSE Ventures. Sju nya startups tar plats i inkubatorn, varav fyra erbjuds en investering.

Nu berättar SSE Business Lab vilka nya bolag som lyckats ta sig igenom den senaste antagningsprocessen. Tre nya bolag kommer påbörja ett intensivt accelerationsprogram, medan fyra startups har kommit in i inkubationsprogrammet. De fyra startupbolagen i inkubationsfas kommer, tillsammans med motsvarande bolag från sommarens antagning, erbjudas en investering på 300.000 kronor från Handelshögskolans nya fond.

Julia Delin är vd för både SSE Business Lab och fonden SSE Ventures. Hon tror att det utökade erbjudandet, som nu inte bara innehåller stöd kring affärsutveckling utan också tidigt kapital, i framtiden kommer locka ännu fler bolag till den mytomspunna inkubatorn.

– Fondens investeringar handlar i lika delar om att stötta bolagen, stärka Sveriges innovationskraft och skapa avkastning. De startups som söker sig till oss förstår möjligheterna som Handelshögskolans stöd skapar, säger hon.

Bolagen kan få större följdinvesteringar

De startups som accepterar investeringen från Handelshögskolans fond kommer i framtida rundor även att kunna stöttas med mer kapital. Detta eftersom SSE Ventures har en evergreen-struktur och inte kommer stängas ned efter ett visst antal år. 

Truecaller-veteranen och techprofilen Zakaria Hersi, som sitter i SSE Business Labs antagningskommitté och har investerat i fonden, gläds åt att inkubatorns startups nu både kan få omedelbart och mer varaktigt stöd.

– Det har varit riktigt kul att välja ut de sju nya bolagen. Nu har de chansen att gasa på och sedan få hållbart och långsiktigt stöd, säger han.

Utöver bolagen som får kapitalet nu kommer de fyra bolag som antogs i förra omgången även att erbjudas en investering. SSE Business Labs alumnibolag Scrintal har sedan tidigare mottagit en investering från SSE Ventures. Framöver kommer samtliga bolag som antas till SSE Business Labs Incubateprogram att erbjudas en investering på 300.000 kronor.

 

Följande bolag har blivit antagna i den här omgången: 

Incubate: 

Chip: Betala-per-artikel-lösningen som fixar allt en gång för alla.

Biosphere Intelligence: Världsledande och skalbar hållbarhetsträning som utnyttjar den senaste utvecklingen inom EdTech och artificiell intelligens.

Nilo Collaborations: En digital samarbetsplattform för att underlätta möten.

1-Fits-All: En perfekt blandning av grönsaker, frukt, nötter, rötter och kryddor i en enkel daglig förpackning, som erbjuds på prenumeration via onlinekanaler.

Activate: 

DeptPool: En produkt som gör insamling av pengar mer effektiv och lånehantering enklare för bankirer och byråer, samt som gör det lättare för medelstora företag att låna pengar.

Flok: En social kalender till mobilen som förstärker människors möjlighet att göra saker tillsammans.

Guide.in: En firma som säljer tredjepartskurser till kunder som antingen vill utöka sina färdigheter inom sin nuvarande karriär, eller som vill omskola sig helt till en mer efterfrågad karriär som gör dem mer anställningsbara. 

Följande bolag blev antagna i somras och kommer erbjudas en investering:

Fleetm8: En heltäckande digital lösning för dokumentering av sjöfartsaktiviteter. 

Norn: Introducerar Norden till Web3 genom att hjälpa kreatörer och Web3-byggare hantera sina communities. 

Polytope: En programmerbar mjukvaruutvecklingsplattform som låter utvecklare enkelt och sömlöst bygga och köra de arbetsflöden och verktyg de vill ha, i en enda plattform. 

Tilly: En plattform som ger evidensbaserat och personligt stöd genom alla de smärtpunkter som en fertilitetsresa innebär.

SSE House of Innovation SSE Business Lab