Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Svenska Hockeyligan (SHL) fördjupar sitt samarbete med Handelshögskolan i Stockholm

Svenska Hockeyligan (SHL) fördjupar sitt samarbete med Center for Sports and Business vid Handelshögskolan i Stockholm. De stöttar centret med en gästprofessor, nya forskningsprojekt och studentteam, samt bidrar till ett europeiskt utbildningsprogram för chefer, European Sports Business Program. Målet är att utvecklas inom områden som organisation, digitalisering, hållbarhet, innovation, partnerskap och kommersialisering.

SHL har varit en bidragande samarbetspartner sedan grundandet av Handelshögskolans Center for Sports and Business 2015. Nu utvecklas samarbetet ytterligare. 

– SHL:s vision är att skapa världens bästa ishockeyupplevelse och för att göra detta behöver vi fortsätta att utveckla vår och klubbarnas organisationer med kompetens, kunskap och utvecklingskraft. Vi ser en stor möjlighet att göra detta tillsammans med Center for Sports and Business inom ramarna för vårt fortsatta samarbete. Samarbetet har redan bidragit med stora effekter för våra organisationer och vi ser nu fram emot att utveckla samarbetet ytterligare och skapa fortsatt nytta i utvecklingsarbetet både centralt och lokalt, säger SHL:s VD Jenny Silfverstrand.

Professor Martin Carlsson-Wall som leder Center for Sports and Business betonar vikten av att tänka proaktivt i en allt mer föränderlig idrottsvärld:

– Svensk idrott står vid en brytpunkt. Den tekniska och kommersiella utvecklingen bland internationella aktörer går allt fortare. Konkurrensen ökar om människors tid och engagemang. I Sverige behöver vi mer systematiskt arbeta med förnyelse och kompetensutveckling för att värna de unika värden som det svenska idrottssystemet har. SHL och dess klubbar har tagit stora steg och jag ser fram emot att ta nästa steg i relationen med dem, säger Martin Carlsson-Wall.

Sport och hållbarhet

Med SHL:s hjälp har Center for Sports and Business rekryterat Professor Juliane Reinecke från Said Business School, Oxford University som gästprofessor. Professor Reincke är internationellt erkänd för sitt arbete inom hållbarhet och kommer nu att kombinera detta med studier om sport och hållbarhet. Att Center for Sports and Business nu får in professor Reincke kommer ge oss ny forskning inom ett område som är högt prioriterat inom SHL:s organisationer och närvärld, understryker Jenny Silfverstrand.

– SHL och våra 14 klubbar skapar varje dag en enorm samhällsnytta, och genom vår unika position som intressedrivande aktörer och förebilder har vi stora möjligheter, och ännu mer potential, att driva förändring. I en föränderlig värld ställer såväl vi och vår omvärld stora krav på oss som samhällsaktörer, säger hon.

SHL påbörjade för en tid sen ett omfattande arbete med en ny hållbarhetsstrategi, en utveckling som centrets samlade forskningsområden kommer bidra till. Handelshögskolans erfarenhet inom både forskning och utbildning blir även viktigt när SHL ska göra arbetet inom sportbranschen än mer attraktivt, menar Jenny Silfverstrand.

Förutom att stärka forskning och bli en attraktiv arbetsgivare så kommer SHL att hjälpa till att bygga upp det nyligen lanserade managementprogrammet European Sports Business Program. Programmet är ett samarbete mellan Handelshögskolan i Stockholm, WHU Otto Beisheim School of Management i Düsseldorf och ESSEC Business School i Paris. Utbildningen startar i februari och pågår under våren 2024. Förutom SHL har så har tyska Bundesliga, Bayern München och Borussia Dortmund anslutit som partners till programmet. 

– I European Sports Business Program för vi samman tre av de främsta handelshögskolorna i Europa. Detta skapar unika möjligheter för svenska idrottsledare att lära sig från både forskningsfronten och praktikerfronten. SHL kommer att bana väg för andra svenska idrottsorganisationer med sitt offensiva deltagande i detta program, säger Martin Carlsson-Wall.

För mer information, vänligen kontakta:

Jenny Silfverstrand
VD för Svenska Hockeyligan (SHL)
Tel: 0707-220 797
Email: Jenny.silfverstrand@shl.se

Martin Carlsson-Wall
Professor och chef för Center for Sports and Business
Tel: 0730-440 900
Email: Martin.carlsson-wall@hhs.se

Om SHL

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2023/2024 är: Frölunda Hockey, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, MoDo Hockey, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Om Handelshögskolan i Stockholm 

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer. 

Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, som garanterar att både undervisning och forskning håller högsta internationella standard. Handelshögskolan är också den enda svenska medlemmen i CEMS och PIM, som är samarbeten mellan ledande handelshögskolor i världen, vilket bidrar till den höga kvalitet som Handelshögskolan är känd för.‚Äč

Presskontakt

Ylva Mossing
Content and Media Relations Manager
Email: ylva.mossing@hhs.se
Telefon: +46 730 97 26 16

Mer information om Handelshögskolan i Stockholm hittar du på hhs.se.

SSE Sports and Business SIR Leadership News Press release