Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Lars Strannegård mottar ledarskapsstipendium

25 april 2024
Handelshögskolans rektor, Lars Strannegård, har tilldelats Arbetsgivaralliansens ledarskapsstipendium. Han mottog utmärkelsen igår under Arbetsgivaralliansens stämma.

Nytt initiativ för att möta globala hälsokriser genom diplomati

20 november 2023
Global hälsa har blivit en alltmer komplex fråga, från pandemier och klimatförändringar till krig, migration och psykisk ohälsa. Samhället behöver rusta en ny generation ledare inom global hälsa för att kunna navigera komplexa politiska miljöer och driva nödvändig förändring. Handelshögskolan i Stockholm och Karolinska Institutet lanserar nu ett nytt initiativ för att möta framtida utmaningar inom hälsodiplomati.

Svenska Hockeyligan (SHL) fördjupar sitt samarbete med Handelshögskolan i Stockholm

09 november 2023
Svenska Hockeyligan (SHL) fördjupar sitt samarbete med Center for Sports and Business vid Handelshögskolan i Stockholm. De stöttar centret med en gästprofessor, nya forskningsprojekt och studentteam, samt bidrar till ett europeiskt utbildningsprogram för chefer, European Sports Business Program. Målet är att utvecklas inom områden som organisation, digitalisering, hållbarhet, innovation, partnerskap och kommersialisering.

Handelshögskolan i Stockholm lanserar ny internationell utbildning för sportsektorn

17 oktober 2023
Handelshögskolan i Stockholm lanserar, tillsammans med WHU Otto Beisheim School of Management i Düsseldorf (Tyskland) och ESSEC Business School i Paris (Frankrike) European Sports Business Program, ett nytt niodagarsprogram i management för chefer och ledare inom sportsektorn.

Torbjörn Becker invald till en av de nya medlemmarna i IVA:s ekonomiavdelning

22 december 2022
Torbjörn Becker, chef för Östekonomiska Institutet (SITE), valdes till en av de nya medlemmarna i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) tillsammans med 38 andra framstående forskare och experter inom den privata och offentliga sektorn.

Unik satsning för ökad mångfald i näringslivet

06 september 2022
Talang finns överallt, men det gör inte möjligheter. Med satsningen F1RST ska Daniel Sachs Foundation och Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med flera tunga aktörer i näringslivet öka mångfalden på ekonomiutbildningar och i näringslivet.

HOI ny partner i EU-finansierat coronaforskningsprojekt

11 november 2020
Handelshögskolans House of Innovation ska vara med och utveckla forskningen om lösningar på corona-krisens problem. Forskningscentret blir nu ny partner i ett EU-finansierat projekt på 10 miljoner euro, motsvarande dryga 100 miljoner kronor.

Öppna skolor sparade Sverige miljarder kronor

12 maj 2020
I det senaste avsnittet från Vetenskapens Värld "Vägen ur Corona", förklarar Jesper Roine vad åtgärderna för pandemin har kostat den svenska samhället. Har Sverige klarat sig bättre ekonomisk i jämförelse med de andra nordiska länderna?