Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Lars Strannegård mottar ledarskapsstipendium

Handelshögskolans rektor, Lars Strannegård, har tilldelats Arbetsgivaralliansens ledarskapsstipendium. Han mottog utmärkelsen igår under Arbetsgivaralliansens stämma.

I år firar Lars Strannegård tio år som rektor för Handelshögskolan i Stockholm. Under sin tid som ledare för en av Sveriges mest prestigefyllda lärosäten har Lars också utmärkt sig som starkt engagerad i samhällsfrågor och en enträgen förkämpe för kultur och bildning, något som genomsyrar mycket verksamhet vid lärosätet. Detta uppmärksammades igår under Arbetsgivaralliansens stämma, då Lars Strannegård mottog utmärkelsen och höll ett uppskattat föredrag för medlemmar och förtroendevalda.

Under sitt framträdande belyste Strannegård hur estetiska upplevelser kan fungera som en nyckel till att förstå andras erfarenheter, koppla samman större skeenden med fakta och hur historien är länkad till nuet.

–  Jag är jätteglad och hedrad över att få motta detta stipendium. Min vision är att skapa en miljö där studenter, fakultet och medarbetare känner sig fria och motiverade att utforska, ifrågasätta och bidra inte bara till organisationens utveckling utan också till samhällets, säger Lars Strannegård.

Entusiasmerande och visionär

Juryns motivering lyder:

“Lars är en entusiasmerande och visionär ledare. Genom Lars engagerande ledarskap har Handelshögskolan aktivt bidragit till debatter i viktiga samhällsfrågor. Han har också förflyttat skolan från ett nationellt lärosäte med internationella inslag till ett internationellt lärosäte där mångfald är en självklarhet.

Konst och bildning är viktiga delar som Lars arbetat hårt och framgångsrik med att föra in och som idag är en naturlig del av skolans prägel.

Under Lars ledning rankas Handelshögskolan högst bland handelshögskolorna i Norden.”

SSE Leadership News