Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Webb-tv: Spelet om klimatet

Den 17 januari möttes professor Tore Ellingsen och konstnärerna Lars Arrhenius och Eric Ericson på Handelshögskolan i ett samtal om spelteori och klimatet arrangerat av Misum och Art Initiative.

Konstnärerna Lars Arrhenius och Eric Ericson har skapat ett sällskapsspel om klimatet. Spelet handlar om klimatförändringar och konsumtion och om hur vår livsstil förstör jorden. Den 17 januari medverkade konstnärerna i ett samtal om klimat och spelteori på Handelshögskolan i Stockholm. Tinni Ernsjöö Rappe som är kommunikationsansvarig på Misum, säger att spelteori är något som man har börjat prata mer om för att kunna använda sig av i klimatfrågan. Tore Ellingsen som är professor i nationalekonomi på Handelshögskolan förklarar att spelteori handlar om konflikter och samarbete, och en stor del om sociala dilemman.

- En stor del av speteori handlar om sociala dilemman: om var och en gör vad som är bra för den, så blir det dåligt för alla. Vi utbildar framtida beslutsfattare här, och vi måste hjälpa dem att förstå hur man bygger samarbeten, säger Tore Ellingsen.

Se webbtv-inslaget här.

Misum