Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse finansierar professur i hållbarhetsutveckling

28 november 2022
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm. Detta gör det möjligt för den internationellt erkända forskaren Martina Björkman Nyqvist att fortsätta sin viktiga forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.

Forskning om cirkulära affärsmodeller - Misumforskare på IVAs 'R2B Summit'

31 augusti 2020
I våras blev Susanne Sweets forskning om hållbart mode utvald till Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) så kallade ”100-lista", som sammanställer forskningsinitiativ med störst potential att bidra till Sveriges konkurrenskraft, med särskilt fokus på hållbar utveckling. Den 2 september presenteras forskningen för företag och landets viktigaste industriföreträdare.

Forskning om hållbart mode ska driva cirkulära affärsmodeller i praktiken

02 mars 2020
Misum forskare Susanne Sweet är med på ”100-lista” av den Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som korar forskningsinitiativ med störst potential för att bidra till Sveriges konkurrenskraft framöver. 2020 har Akademien lagt särskilt fokus på hållbar utveckling, med målet att förmedla kunskap om nya processer, produkter och affärsmodeller för företag och praktiker.

Engagerade medarbetare är nyckeln till hållbara företag

20 november 2019
Medarbetarna är drivkraften bakom hållbarhet på mindre företag – inte ägarna. Och hållbarhet kan både stimulera affärsverksamheten och motivera anställda. Det visar ny forskning av Tina Sendlhofer på Misum.

Fortfarande mer snack än verkstad bland de största svenska börsbolagen när det gäller hållbarhet

24 september 2019
Det är fortfarande mer talking än walking när det kommer till de stora börsbolagens hållbarhetsarbete, och bolagen är fortsatt väldigt kortsiktiga. Dock har bolagen flyttat upp hållbarhet ett snäpp på den strategiska agendan. Detta visar den tredje ”Walking the talk-?”-rapporten från Misum som presenteras idag, tisdagen den 24 september.

Prat är också handling: Ny forskning om CSR-kommunikation

17 september 2019
Walk-the-talk, talk-the-walk eller t(w)alk? En vanlig åsikt är att mycket snack och lite verkstad inte leder någonstans. Men snack är nödvändigtvis inte mindre värt än verkstad, enligt Mette Morsing, professor i hållbara marknader på Misum, Handelshögskolan i Stockholm.

Handelsforskare stödjer ungdomarna i dagens klimatstrejk

18 mars 2019
Idag förväntas elever och studenter i över 2050 städer i fler än 120 länder genomföra klimatmanifestationer. Handelshögskolans studenter går från skolan klockan 11 för att delta i manifestationen i Stockholm. Handelsforskarna Lars-Gunnar Mattsson, Svenne Junker och Lin Lerpold, stöttar dem och är tre av de 270 forskare som skrivit under artikeln "Vi klimatforskare stödjer Greta och skolungdomarna" på DN debatt (2019-03-15).

Handelsdagarna blir mer hållbara

07 februari 2019
Handelsdagarna är Handelshögskolans största och årliga karriärmässa där företag möter våra studenter. I år är den mer hållbar än någonsin.

Nya satsningar på hållbarhet i utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm

07 december 2018
Allt fler studenter söker sig till Handelshögskolan i Stockholm för utbildning i hållbarhet. Samtidigt växer förväntningarna i näringslivet: företagen räknar med att nyutexaminerade har goda kunskaper om hållbarhet. Därför satsar skolan mer på hållbarhet i utbildningen och anställer den erfarna forskaren och läraren Svenne Junker som program development director för Global Challenges. -Global Challenges är ett flaggskepp för skolan, säger Svenne Junker.

Det svenska studentmanifestet: intervju med Handelsstudenten Ylvali Busch

04 december 2018
Den 3 december presenterades det svenska studentmanifestet på DN debatt, ett upprop där studenter från sju svenska universitet och högskolor kräver klimatansvar från framtida arbetsgivare. En av studenterna som skrev under artikel är Ylvali Busch som läser andra året på Handelshögskolan.