Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nytt samarbete ska stärka svenska vd:ars förmågor inom mångfald och inkludering

Ett nytt samarbete ska hjälpa vd:ar i näringslivet i sitt arbete med att öka mångfald och inkludering. Bakom samarbetet står Mitt Liv, en ledande aktör inom mångfald och inkludering, och Handelshögskolans Executive Education, bäst i Norden inom ledarskaps- och affärsutveckling enligt Financial Times.

CEOs for D&I, som lanserades av Mitt Liv för tre år sedan, är ett vd-program som syftar till att uppmuntra näringslivet att intensifiera arbetet med mångfald och inkludering i sina organisationer och ta ansvar för att främja en ökad mångfald och inkludering på arbetsmarknaden.

Genom samarbetet med Handelshögskolans Executive Education kommer programmet nu att vidareutvecklas för att framöver innehålla en mer omfattande forskningsgrund, och de vd:ar som går programmet kommer att certifieras efter genomgånget program. Nästa grupp i det nya programmet kommer att starta under 2025.

Skapa påverkan inom näringsliv och politik

Hittills har tre grupper med totalt 19 vd:ar genomgått programmet – bland andra Thomas Ekman (Axel Johnson), Elisabeth Beskow (DNB Sverige), Robert Dackeskog (Duni Group), Jakub Jankowski (IKEA Industry), Elisabeth Peregi (Kappahl) och Simone Margulies (Axfood).

Målet för varje grupp är att komma fram till ett bolagsgemensamt åtagande. Syftet är att genom en stark gemensam röst skapa påverkan både inom näringslivet och politiken och inspirera fler att göra mer.

– Det känns fantastiskt att genom detta samarbete kunna erbjuda ett ännu starkare program och få fler vd:ar att ta ett ansvar för inkludering och mångfald i sin organisation. Vi delar bilden av hur viktiga dessa frågor och kompetens kring dem är för att företagsledare ska kunna driva den förändring som deras företag och hela vårt näringsliv behöver för att fortsätta vara relevanta och framgångsrika, säger Lenka Prokopec Karlberg, vd på Mitt Liv.

Katarina Hägg, vd på Handelshögskolans Executive Education understryker:

– Vår ambition är att hjälpa ledare utveckla sina företag som hållbara och lönsamma organisationer. Vi vet genom forskning och erfarenhet att bättre insikter om inkludering och mångfald hos företagsledare bidrar positivt, och ser fram emot att samarbeta för att ytterligare förstärka svensk konkurrenskraft.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lenka Prokopec Karlberg
VD Mitt Liv
Tel: +46 (0) 705 55 5524
Email: lenka.prokopec.karlberg@mittliv.com

Katarina Hägg
VD SSE Executive Education
Tel: +46 (0) 704 39 9341
Email: katarina.hagg@exedsse.se

Om Mitt Liv AB (svb) – för en inkluderande arbetsmarknad
Mitt Liv är en strategisk partner och Sveriges största aktör inom mångfald och inkludering. Sedan 2008 har vi verkat för en arbetsmarknad som inkluderar hela befolkningen och all den kompetens som finns, med en övertygelse om att det är en framgångsnyckel för samhället, näringslivet och individen. Läs mer på www.mittliv.com/se.

Om SSE Executive Education - topprankad utbildning för erfarna chefer, ledare och specialister
På SSE Executive Education ger vi ledare och organisationer ny kunskap, nya perspektiv och nya verktyg för att utveckla företag och samhälle. Vi är norra Europas ledande partner för executive education och rankad nummer ett i Norden enligt Financial Times. Vi erbjuder utbildningar inom ledarskap, strategi, ekonomi och management, samt specialistprogram inom finansiell ekonomi och försäkring. Sedan 2005 är SSE Executive Education (tidigare ”IFL vid Handelshögskolan i Stockholm”) en del av Handelshögskolan i Stockholm. Läs mer på www.exedsse.se.

Relaterade länkar

SSE Gender Equality News