Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

MBA-stipendiater ska stärka svensk konkurrenskraft

Catharina Frankander och Viktoria Karsberg har utsetts till mottagare av Carl Silfvéns SSE MBA-stipendier 2020. Stipendiet delas ut till nästa generations ledare i syfte att stärka svensk konkurrenskraft på en internationell marknad.

Catharina Frankander (vänster) and Viktoria Karsberg (höger).

Carl Silfvéns SSE MBA-stipendier finansieras av Stiftelsen Carl Silfvéns stipendiefond, en stiftelse grundad på Carl Silfvéns testamente 1914. Ett stipendium täcker hela programavgiften för 18 månaders Executive MBA-studier vid Handelshögskolan till ett värde av 495 000 kronor. 

 –  Vi är väldigt stolta att Carl Silfvéns Stiftelse erbjuder dessa stipendier. Vi är övertygade om att Catharina Frankander och Viktoria Karsberg kommer att bidra till programmet och ta med sig nya perspektiv, insikter och kunskap och bli ännu bättre ledare med en helhetssyn på att leda och driva affärer på en strategisk nivå, säger Karin Wiström, Programchef för MBA-programmet vid Handelshögskolan i Stockholm. 

”Holistiskt perspektiv på verksamhetsstyrning”

Catharina Frankander är Brand Experience Manager at H&M Group Operations, och har en magisterexamen i arkitektur. Hon är tacksam till Carl Silfvén-stiftelsen som erbjuder henne en möjlighet att utveckla sitt ledarskap tillsammans med erfarna och begåvade deltagare från olika delar av världen.

– Att få ett mer holistiskt perspektiv på verksamhetsstyrning och insikter från andra industrier kommer att vara avgörande för att jag ska lyckas med mitt mål att vara en stark kraft i att förändra modebranschen mot hållbarhet, mångfald och kundfokus, säger hon. 

Viktoria Karsberg är VP Corporate Identity & Group Communications vid SSAB AB, med en Bachelor of Arts och en Major i General and Comparative Literature. Också hon känner sig hedrad över att få motta detta stipendium. 

– Jag är mycket hedrad över att få denna möjlighet att utvecklas såväl professionellt som personligen. Jag hoppas få lära mig mer om affärsutveckling och ledarskap och ser fram emot att arbeta tillsammans med och inspireras av alla fantastiska deltagare och företag i programmet. I gengäld hoppas jag kunna bidra med min tidigare erfarenhet och den kunskap som jag har fått av att arbeta för en fossilfri framtid, säger Viktoria.

Läs mer om stipendiet och ansök/nominera innan den 31 augusti 2020. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Helena Bergelv
Program Advisor SSE MBA
Handelshögskolan i Stockholm 
E-mail: helena.bergelv@hhs.se
Tel: 070 994 21 84

SSE