Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolans masterprogram rankat 4 i världen

Handelshögskolan i Stockholms program Master in International Business rankas som fjärde bäst i världen, enligt Financial Times Master in Management-rankning för 2022. Det är den bästa rankningen som något program på Handelshögskolan fått någonsin.

År 2020 kvalade Handelshögskolan i Stockholm för första gången in på topp tio i världen på Financial Times (FT) Master in Management-rankning. Då placerade sig skolan på sjunde plats. I år rankas programmet på fjärde plats i konkurrens med 100 andra lärosäten över hela världen. Handelshögskolan rankas högre än en mängd välrenommerade lärosäten som till exempel London Business School medan den näst högst rankade nordiska högskolan ligger betydligt längre ner på listan.

– Vi är så väldigt glada över att se hur Handelshögskolan klättrat i rankningen. Resultatet visar att ihärdighet lönar sig. Vi arbetar konstant med att förbättra programmets kvalitet när det gäller innehåll, sammansättningen i studentgrupperna, internationella erfarenheter och karriärmöjligheter. Rankningen är ett bevis på att även om vi är en liten högskola är vi en institution i världsklass som våra studenter, alumner, fakultet, anställda och partners kan vara stolta över, säger Handelshögskolans rektor Lars Strannegård.

Imponerande karriärutveckling

En anledning till programmets goda resultat är utvecklingen inom vissa av programmets nyckelområden, däribland international work mobility bland alumnerna. Årskullen som ingår i årets rankning tog examen 2019, kort innan Covid-pandemin slog till. Trots de stora utmaningar som detta inneburit har alumnerna klarat sig oväntat bra, säger programchef Ciara Sutton. 

Till viss del, menar hon, kan framgångarna tillskrivas programmets struktur, Handelshögskolans nära relationer till näringslivet och ett starkt career services-team. Under sin tid vid Handelshögskolan har studenterna haft möjlighet att bygga sina nätverk, vilket har varit till god hjälp även när pandemin gjorde fysiskt nätverkande och resande mer komplicerat.

– Vi är verkligen stolta över våra alumners imponerande karriärutveckling. Många av dem började sina karriärer i Sverige och över de tre senaste åren har de rört sig vidare till positioner över hela världen och inom väldigt olika områden, säger Ciara Sutton.

En annan viktig faktor är att Handelshögskolan lägger vikt vid att inte bara uppmuntra ett faktabaserat tankesätt utan också inspirera till reflektion, empati och entreprenörsanda hos sina studenter.

– Vi hoppas kunna ge våra studenter verktyg för att möta en oviss värld som fria, nyfikna och trygga individer. Jag tycker att detta verkligen visar våra alumners självförtroende och motståndskraft, säger Ciara Sutton.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Strannegård
Rektor, Handelshögskolan i Stockholm
Email: lars.strannegard@hhs.se
Telefon: 08-736 90 00

Ciara Sutton
Programchef
Email: ciara.sutton@hhs.se
Telefon: 070-552 42 67

SSE Education Management News Press release