Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Executive MBA-utbildningen stärkte Ninas karriär som hållbarhetsstrateg

19 april 2024
Efter sexton år på H&M Group, varav flera år som hållbarhetsstrateg med fokus på cirkulärekonomi, transparens och hållbara affärsmodeller, kände sig Nina Shariati redo för att utvecklas professionellt genom att gå en Executive MBA-utbildning på Handelshögskolan i Stockholm. För Ninas del var SSE MBA Carl Silfvén-stipendiet en viktig möjliggörare för att hon skulle kunna gå utbildningen som både bidragit med ny kompetens, inspiration, kontakter och extra mod.

Handelshögskolan inför nytt behörighetskrav som komplement till betyg

01 februari 2024
Handelshögskolan i Stockholm ändrar nu sina behörighetskrav. Den som vill ha en chans att antas till något av kandidatprogrammen måste till antagningen 2025 ha gjort högskoleprovet med minst 1,25 i provresultat.  

Sommarjobb med fokus på högre utbildning ska bygga broar mellan näringsliv och ungdomar

24 januari 2024
För att främja mångfald och inkludering inom högre utbildning och näringsliv lanserar F1RST och Axel Johnson ett gemensamt pilotprojekt – F1RST Leap. Projektet, som sträcker sig från december 2023 till december 2024, vill öka ungdomars framtidstro och öppna dörrar till nya möjligheter.

Initiativet som vill demokratisera högre utbildning

15 december 2023
Närmare 300 elever, lärare och representanter från svenska företag och banker samlades den 16 november på Tumba gymnasium för F1RST:s största event någonsin. Förhoppningen är att locka fler elever att välja en karriär inom näringslivet.

Medlemsföretag i NSHK kan söka stipendium för Handelshögskolans Executive MBA

06 april 2023
Medlemsföretag i Norsk-Svenska Handelskammaren (NSHK) kan för medarbetare söka stipendium för Handelshögskolans Executive MBA, SSE MBA Executive Format. Sista ansökningsdag 30 april.

Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse finansierar professur i hållbarhetsutveckling

28 november 2022
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm. Detta gör det möjligt för den internationellt erkända forskaren Martina Björkman Nyqvist att fortsätta sin viktiga forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.

Handelshögskolans masterprogram rankat 4 i världen

12 september 2022
Handelshögskolan i Stockholms program Master in International Business rankas som fjärde bäst i världen, enligt Financial Times Master in Management-rankning för 2022. Det är den bästa rankningen som något program på Handelshögskolan fått någonsin.

Unik satsning för ökad mångfald i näringslivet

06 september 2022
Talang finns överallt, men det gör inte möjligheter. Med satsningen F1RST ska Daniel Sachs Foundation och Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med flera tunga aktörer i näringslivet öka mångfalden på ekonomiutbildningar och i näringslivet.

SSE Executive Education rankad tionde bästa i världen

23 maj 2022
Handelshögskolans SSE Executive Education klättrar i Financial Times prestigefyllda rankning och ligger nu på plats tio i världen inom öppna program. Utbildningen rankas dessutom fortsatt på första plats i Norden och Baltikum. 

Donation från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse möjliggör renovering av Handelshögskolan

07 april 2022
Ett sekel av historia och hyllad arkitektur möter samtida konst och framtidens teknik: Handelshögskolans historiska lokaler ska renoveras och byggas om, tack vare en generös donation från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.
1 2 Next