Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Högt söktryck till Handelshögskolans inkubator: 11 bolag tas in

Efter en intensiv antagningsperiod tar SSE Business Lab in elva nya startupbolag. De antagna bolagen möter utmaningar som grön energiomställning och försämrad privatekonomi.

Under sina strax över 20 år har inkubatorn vid Handelshögskolan i Stockholm tagit en ledande position i Sveriges ekosystem för startups. Den har fostrat bolag som Klarna, Budbee och Voi. Nu tas en ny grupp startups in på inkubatorn.

De nyantagna bolagen präglas av samtidens utmaningar: hållbar konsumtion och förbättrad privatekonomi är tydliga ledstjärnor. Bland annat tas hållbarhetsfokuserade foodtechbolaget VEAT in i nya kullen. Ett annat nyantaget bolag ska använda AI och nudging för att förenkla och automatisera användarnas sparande.

– Vi har sett ett otroligt söktryck i år. När omvärldsklimatet är tufft och vi står inför förändring är det glädjande att det  dyker upp nya entreprenörer som motiveras av att lösa samhällsproblemen, säger Andreas Johansson, vd på SSE Business Lab.

Många sökanden innebär dock inte nödvändigtvis stor antagning. För att komma in måste man imponera på SSE Business Labs antagningskommitté, där profiler som investeraren Donna Hanafi och Zakaria Hersi, aktuell med nya satsningen Chama Ventures, är med.

Kopplas ihop med profiler från inkubatorns affärsnätverk 

Teamen som nu ska in i inkubatorns två program får bland annat vägledning från framstående entreprenörer och affärsledare. En av de nya coacherna är Nordnets vice vd och produktchef, Rasmus Järborg. Efter att ha investerat både i SSE Business Lab-stöttade bolaget Dibz och Handelshögskolans nya fond blev han intresserad av att engagera sig på inkubatorn.

– Att SSE Business Lab är skickliga på vad de gör ser man inte minst på de imponerande bolagen de producerat. Som tidigare Handelsstudent är jag väldigt stolt att kunna vara en del av processen och bidra med mina erfarenheter till dessa ambitiösa bolag, säger han.

Utöver erfarna coacher får bolagen tillgång till SSE Business Labs gedigna nätverk av affärsänglar, investeringsbolag, och partners. Bolagen i programmet Incubate erbjuds dessutom en investering på 300 000 kronor från Handelshögskolans fond, SSE Ventures. 

Här är bolagen som antagits till SSE Business Labs program:  

Incubate:   

Esther’s: Ny social shoppingplattform som kombinerar användargenererad inspiration och e-handel på ett unikt sätt.

Transition Group: Ett gripande videospel som utvecklar soft skills och förbättrar team.

TWOTWO: Racketsportsvarumärke som designar banbrytande padelutrustning och kläder.

VEAT: Ger alla tillgång till fantastiskt god och hållbar mat genom ett nätverk av matautomater.

Activate:  

COLE.ai: AI-drivet studieverktyg som effektiviserar inlärningsprocessen. 

Judilica: Effektiviserar juristers arbetsflöde med AI.

LawLabs: AI-tjänst som underlättar juristers informationsinhämtning.

Sparv: Använder AI och nudging för att förbättra och automatisera ditt privata sparande.

Spritju: Energispårbarhet som tjänst.

Subscriby: Tillhandahåller en SaaS för produktprenumerationer som revolutionerar erbjudandet och hanteringen av prenumerationer för både företag och konsumenter.

TruBrief: En plattform där du snabbt får offerter från byråer vilket hjälper dig lyckas med din marknadsföring och kommunikation.

House of Innovation SSE Business Lab Health Artificial intelligence Climate Energy Entrepreneurship Environment Family economics Start-up Sustainability Technology Press release