Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Handelshögskolans startupinkubator bäst i Europa enligt Financial Times

14 mars 2024
I Financial Times nylanserade rankning över Europas ledande startuphubbar hamnar SSE Business Lab etta i flera kategorier. Bland annat anses Handelshögskolans inkubator ha den mest framgångsrika portföljen av bolag bland samtliga innovationshubbar i Europa.

Handelshögskolans inkubator växlar upp inom hållbarhet: 10 nya startups ska coachas

04 mars 2024
SSE Business Lab var bland de första inkubatorerna i Sverige som införde krav på mångfald och hållbarhet i sin antagning. Nu utökar de sitt stöd genom hållbarhetsträning och skruvar ytterligare upp förväntningarna på sina bolag.

Högt söktryck till Handelshögskolans inkubator: 11 bolag tas in

12 juni 2023
Efter en intensiv antagningsperiod tar SSE Business Lab in elva nya startupbolag. De antagna bolagen möter utmaningar som grön energiomställning och försämrad privatekonomi.

Så hanterar vi energikrisen (och hjälper Ukraina vinna kriget)

23 september 2022
Hur ska vi hantera energikrisen och på vilket sätt kan vi samtidigt hjälpa Ukraina? Jesper Roine, docent i nationalekonomi vid SITE, gör ett försök att reda ut några fakta om vad som sker och använder grundläggande ekonomisk teori för att tänka kring vad som är mer eller mindre lämpliga politiska förslag för att dämpa negativa effekter av det som sker.

Vem gynnades av den sänkta bensinskatten i Sverige?

16 september 2022
Mot bakgrund av de snabbt stigande bensin- och dieselpriserna under 2022 har ett antal europeiska länder sänkt bränsleskatterna, ofta i form av tidsbestämda skattelättnader. I denna policy brief analyserar SITE-forskarna Julius Andersson och Celina Tippmann skatteincidensen av den svenska skattesänkningen på bensin genom att jämföra prisutvecklingen på bensin i Sverige med den i Danmark, där bränsleskatten förblev oförändrad.