Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Handelshögskolans startupinkubator bäst i Europa enligt Financial Times

14 mars 2024
I Financial Times nylanserade rankning över Europas ledande startuphubbar hamnar SSE Business Lab etta i flera kategorier. Bland annat anses Handelshögskolans inkubator ha den mest framgångsrika portföljen av bolag bland samtliga innovationshubbar i Europa.

Anders Wall-stipendiet tilldelas entreprenör som minskar sjöfartens koldioxidutsläpp

08 mars 2024
Patrick Widuch (f. 1993) tilldelas under ceremonin 8 mars 2024 årets Anders Wall-stipendium i samarbete med SSE Business Lab. Stipendiebeloppet uppgår till 200.000 kronor.

Handelshögskolans inkubator växlar upp inom hållbarhet: 10 nya startups ska coachas

04 mars 2024
SSE Business Lab var bland de första inkubatorerna i Sverige som införde krav på mångfald och hållbarhet i sin antagning. Nu utökar de sitt stöd genom hållbarhetsträning och skruvar ytterligare upp förväntningarna på sina bolag.

Bolagen som trotsar lågkonjunkturen: tio nya startups på Handelshögskolans inkubator

16 oktober 2023
Det allt kärvare ekonomiska klimatet inspirerar innovation bland årets startups, som inriktar sig på att lösa pressande problem. Efter årets sista antagningsprocess satsar SSE Business Lab på tio nya startupbolag.

Högt söktryck till Handelshögskolans inkubator: 11 bolag tas in

12 juni 2023
Efter en intensiv antagningsperiod tar SSE Business Lab in elva nya startupbolag. De antagna bolagen möter utmaningar som grön energiomställning och försämrad privatekonomi.

Handelshögskolans inkubator löser samhällsproblem med tech – tar in nio nya bolag

13 mars 2023
Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab tar in nio nya bolag till våren. Flera av idéerna satsar på att överbrygga sociala klyftor och främja social sammanhållning.

Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse finansierar professur i hållbarhetsutveckling

28 november 2022
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm. Detta gör det möjligt för den internationellt erkända forskaren Martina Björkman Nyqvist att fortsätta sin viktiga forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.

Så hanterar vi energikrisen (och hjälper Ukraina vinna kriget)

23 september 2022
Hur ska vi hantera energikrisen och på vilket sätt kan vi samtidigt hjälpa Ukraina? Jesper Roine, docent i nationalekonomi vid SITE, gör ett försök att reda ut några fakta om vad som sker och använder grundläggande ekonomisk teori för att tänka kring vad som är mer eller mindre lämpliga politiska förslag för att dämpa negativa effekter av det som sker.

Vem gynnades av den sänkta bensinskatten i Sverige?

16 september 2022
Mot bakgrund av de snabbt stigande bensin- och dieselpriserna under 2022 har ett antal europeiska länder sänkt bränsleskatterna, ofta i form av tidsbestämda skattelättnader. I denna policy brief analyserar SITE-forskarna Julius Andersson och Celina Tippmann skatteincidensen av den svenska skattesänkningen på bensin genom att jämföra prisutvecklingen på bensin i Sverige med den i Danmark, där bränsleskatten förblev oförändrad.

Studentinitiativ vill bidra till en bättre värld för barn

02 november 2020
Nu behöver skolklasser och idrottslag inte längre sälja kakor eller kalsonger för att spä på kassan. Tjänsten Välförtjänt, startad av fyra Handelsstudenter, gör det möjligt att stötta barn i fattiga delar av världen – samtidigt som man tjänar pengar.