Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Sök snarast till höstens högskoleutbildningar

Antalet anmälningar till höstens utbildningar väntas öka kraftigt så här i kristider. Sök därför din drömutbildning i så god tid som möjligt.

Så här års är det många unga som sitter med sina ansökningar efter månadsvis av funderingar över framtiden. Så här i kristider är det också många som kommit en bra bit i karriären som tvingas se sig om efter nya möjligheter – eller tar tillfället att sadla om.

Universitets- och högskolerådet (UHR) förväntar sig att antalet anmälningar till höstens högskoleutbildningar kommer att öka kraftigt. Sista anmälningsdag är den 15 april, men myndigheten råder sökande att ansöka så snart som möjligt.

– Alla som vill och behöver läsa vidare bör göra sina utbildningsval i god tid innan anmälan till höstterminen stänger, säger Karin Röding, generaldirektör vid UHR. Höstens utbud av utbildningar kan passa inte bara sökande i 20-årsåldern utan även alla som vill kompetensväxla eller utveckla sin kompetens.

Hittills har totalt 215 000 anmält sig till höstterminens högskoleutbildningar – fem procent fler än i höstas. Drygt 360 000 anmälde sig totalt hösten 2019.

Skicka in din anmälan så snart som möjligt. Gå in på antagning.se senast den 15 april. 

SSE