Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan blir helt engelskspråkig

Efter 110 år blir Handelshögskolan helt engelskspråkig. Från och med 2020 kommer det sista av våra elva program att öppnas för internationella studenter.

Foto: Juliana Wiklund

Kandidatprogrammet i Business and Economics har format svenska toppstudenter sedan det grundades.

– Skiftet från svenska till engelska är ett naturligt steg för oss. Handel och företagande blir alltmer internationellt och vi vill återspegla detta – från våra studenter och vår fakultet till den forskning vi bedriver och de industrisamarbeten vi bygger upp, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan.

Hållbara utbildningar i en föränderlig värld

Kandidatprogrammet är utformat för att locka talangfulla och ambitiösa studenter som vill bidra till samhällsutvecklingen i allmänhet, såväl som till utvecklingen av enskilda företag och organisationer.

– I en skiftande värld stadd i förändring och ställd inför större utmaningar och ovisshet än någonsin tidigare är det avgörande att skapa relevanta och hållbara utbildningar för framtidens beslutsfattare, säger Lars Strannegård.

Ändringarna i kandidatprogrammet är inte bara rent språkliga. Även kursplanen kommer att se en del ändringar. Handelshögskolans nya utbildningsmission är baserad på en holistisk syn på pedagogik.

– Vi vill inte bara att våra studenter ska ha ett fakta- och vetenskapsbaserat tankesätt, utan vi vill också lära dem att bli analytiska, nyfikna, ödmjuka och fritt tänkande människor, säger Lars Strannegård.

Innovation, forskning och kontakter

Handelshögskolan ser fram emot att välkomna nya kandidatstudenter från hela världen.

– Vi hoppas att de, som tusentals svenska studenter innan dem, kommer att se möjligheterna som Stockholm i allmänhet och Handelshögskolan i synnerhet kan erbjuda – inte bara vad gäller utbildning, utan också innovation, forskning och kontakter, säger Lars Strannegård.

SSE