Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Masterprogram från Handelshögskolan i världstoppen

Handelshögskolan i Stockholms program Master in International Business rankas som sjunde bäst i världen, enligt Financial Times senaste Master in Management-rankning. – Att rankas tio-i-topp i världen är en stor och viktig milstolpe för Handelshögskolan. Vi är mycket stolta, säger rektor Lars Strannegård.

Handelshögskolan går från plats 13 till plats 7 i Financial Times Master in Management-rankning för 2020, som publicerades idag. Årets rankning omfattar 90 lärosäten över hela världen.

– Detta är enastående och ett kvitto på allt det hårda arbete som lagts ner på att utveckla detta till ett program i världsklass. Men det är också ett erkännande för våra alumner, som har kunnat använda sin utbildning som en språngbräda mot framgångsrika positioner i arbetslivet, säger rektor Lars Strannegård.

Bakgrunden till programmets framgång i år är stora framsteg inom vissa av rankingens nyckelområden, däribland career progress och career services. Under de senaste åren har programmet genomgått en rad förändringar, förklarar programchef Ciara Sutton. En viktig faktor är ett nära samarbete med alumner och företagspartners, vilket gjort det möjligt att bättre förstå vilka egenskaper arbetsgivare letar efter hos framtida medarbetare. Detta har spelat en avgörande roll i urvalet av deltagare.

Välmatchat och internationellt

– Vi har kommit att lägga mycket vikt vid en sökandes personliga egenskaper. Vi letar efter flexibla, öppensinnade och empatiska personer som förstår sin framtida roll som ledare. Vi vårdar dessa egenskaper, uppmuntrar personlig utveckling och utmanar deras ambitioner och värderingar. Deras framgångar efter avslutad utbildning visar tydligt att vårt program matchar vad företag idag är på jakt efter. Det här programmet handlar om bra människor, säger Ciara Sutton.

Inkluderingen av mer humaniora i Handelshögskolans dagliga verksamhet, däribland genom konst och litteratur, bidrar till en mångfacetterad och kunskapsintensiv miljö som gagnar studenternas utveckling. Programmet har med åren också blivit alltmer internationellt, vilket är ytterligare en framgångsfaktor, tillägger Sutton. Programmet värnar om att skapa en positiv dynamik bland de ambitiösa deltagarna för att maximera möjligheterna att lära både av varandra och av sina lärare.

– Det är inte bara våra studenter som kommer från en alltmer internationell bakgrund – programmets innehåll har också internationaliserats. Och det finns mycket goda möjligheter för studenter att resa utomlands för utbyten och projekt, vilket ökar deras exponering för andra miljöer och erfarenheter, säger Ciara Sutton.

Internationalisering är en del av Handelshögskolans långsiktiga strategi för att säkra och stärka sin position som en av de ledande handelshögskolorna. Handelshögskolan vill vara ett riktmärke genom sitt nära samarbete med näringslivet och det omgivande samhället både i fråga om pedagogik och forskning. Detta bidrar inte bara till Handelshögskolan egna mål utan stärker också Sveriges konkurrenskraft på den globala marknaden.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Strannegård

Rektor vid Handelshögskolan i Stockholm

Phone: 070-811 75 73

Email: lars.strannegard@hhs.se

 

Ciara Sutton

Programchef

Phone: 070-552 42 67

Email: ciara.sutton@hhs.se

SSE