Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Karin E Svensson, ICA, årets SSE MBA Corporate Partners-stipendiat

Karin E Svensson, chef för ICA Sveriges CIO Office, mottar årets SSE MBA Corporate Partners stipendium. "Jag ser fram emot att fördjupa mig i entreprenörskap, innovation och management."

Detta är sjunde gången som stipendiet delas ut till en person nominerad av Handelshögskolans Corporate Partners. Stipendiet gäller Executive MBA-studier vid Handelshögskolan i Stockholm och är värt 495 000 kronor.

– Jag är mycket glad för denna ypperliga möjlighet och vill tacka de som stöttat mig som kandidat till stipendiet. Ett särskilt tack till min chef Annika Rådeström för nomineringen, säger Karin E Svensson.

Karin E Svensson, som till vardags bland annat ansvarar för ICA:s strategiska IT- och informationssäkerhetsarbete, tycker att timingen för studierna är perfekt.

– Vi är inne i ett omvälvande skede, då näringsliv och samhälle transformeras till följd av digitaliseringen. Jag ser fram emot att fördjupa mig i entreprenörskap, innovation och management, och att utveckla idéer ihop med de övriga erfarna deltagarna.

Framtida potential och stärkt ledarskap

Stipendiet ges till en person som genom sin position och framtida potential i en av Handelshögskolans Corporate Partners verksamheter kan bidra till att stärka sitt ledarskap och sin kompetens inom affärs- och verksamhetsutveckling till fördel för sitt företag och därigenom för Sverige. Särskild vikt läggs vid personens potential att skapa nya affärer genom entreprenör- eller intraprenörskap och/eller genom affärer på en internationell marknad.

– Syftet med stipendiet är att främja vidareutbildning och höja kompetensnivån bland nästa generations ledare, samt ett sätt att säga tack till Handelshögskolans generösa Corporate Partners, säger Karin Wiström, Handelshögskolan i Stockholm.

Juryns motivering

"Karin är en strategisk, analytisk och nyfiken ledare som gärna tar sig an nya utmaningar. ICA beskriver henne som en mycket uppskattad och respekterad ledare inom hela organisationen. Hon är lika mån om att ständigt lära nytt, som att dela med sig av sina erfarenheter, perspektiv och insikter. Karin har en filosofie kandidatexamen inom sociologi, och en djup kompetens inom förändringsledning. Hon har haft flera seniora roller, både inom HR och IT. Genom Handelshögskolan i Stockholms MBA program kommer Karin att få handfasta kunskaper och verktyg inom general management, för att nå sin fulla potential både i nuvarande och framtida ledarroller.
Med sin erfarenhet, bakgrund och potential är Karin en mycket värdig mottagare av 2020 års SSE MBA Corporate Partners stipendium".

Juryn har bestått av representanter från SSE MBA Advisory Board:
Britta Burreau, VD, KPA Pension
Rickard Damm, Vice President, Deutsche Telekom
Jessica Häggström, HR-chef, Investor
Alexander af Jochnick, Styrelseordförande, Oriflame
Jenny Lahrin, Chef förvaltning av statligt ägda bolag och ämnesråd på Näringsdepartementet
Lin Lerpold, Docent, Handelshögskolan i Stockholm,
Carina Malmgren Heander, Executive Vice President & Chief of Staff, SAS
Karin Wiström, Programchef SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm
Pär Åhlström, Vice President Degree Programs, Handelshögskolan i Stockholm,

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Wiström, Programchef SSE MBA
E-mail: karin.wistrom@hhs.se
Tel: 070-651 21 43

SSE