Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Marcus Wallenberg tilldelas SSE Research Award 2015

Marcus Wallenberg har tilldelats SSE Research Award 2015 för sina insatser för forskningen vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Genom sitt engagemang i styrelsen för flera forskningsstiftelser, särskilt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, har han bidragit till att Handelshögskolan, dess institut och enskilda forskare med hjälp av generösa bidrag kunnat bedriva forskning på högsta nivå. 

SSE Research Award är ett årligt pris som instiftades 1992 för att uppmärksamma personer som på ett aktivt och påtagligt sätt bidragit till att skapa gynnsamma förutsättningar för forskningen och forskarna vid Handelshögskolan i Stockholm (Stockholm School of Economics, SSE). Långsiktiga engagemang från representanter inom såväl näringslivet som den offentliga sektorn är görande för att Handelshögskolans forskning ska fortsätta vara framgångsrik.

En del av priset är att pristagaren tillägnas en bok som författas av forskare vid eller med anknytning till Handelshögskolan. Årets bok heter Risk och riskhantering i näringsliv och samhälle och är redigerad av professor Richard Wahlund.

Läs mer om SSE Research Award

SSE