Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Anders Wall instiftar nytt stipendium för entreprenörskap med SSE

I år instiftar Anders Walls Stiftelse ett nytt stipendium som ska locka fler till att förverkliga sina entreprenörsambitioner, denna gång för studenter vid Handelshögskolan i Stockholm. Den stipendiat som väljs ut av juryn i november tilldelas 200.000 kr, samt får tillgång till nätverket Wallumni med över 450 tidigare Anders Wall-stipendiater.

Anders Walls Stiftelse delar årligen ut 10 stipendier till unga talanger inom entreprenörskap, vetenskaplig forskning, landsbygdsutveckling och klassisk musik. I år delas för första gången även ett stipendium ut till en student vid Handelshögskolan i Stockholm, som vill ta nästa steg i sin entreprenörsresa och har ett intresse för att skapa en positiv påverkan på världen.

Stipendiet delas ut i samarbete med SSE Business Lab, Handelshögskolan i Stockholms företagsinkubator, som stöttar entreprenörer med koppling till skolan. Inkubatorn, som firar 20 år i år, verkar för att främja entreprenörskap och utbildar framtidens ansvarstagande företagsledare.

- Anders Walls Stiftelse har i över 40 år identifierat och uppmärksammat unga toppförmågor som vi bedömer kommer att ha en positiv inverkan inom sina respektive kompetensområden och på näringslivet och samhället i stort. Handelshögskolan är en av de mest spännande och framgångsrika ekonomihögskolorna i Europa, och har ett imponerande facit av att fostra entreprenörer bakom framgångsrika företag som Klarna, Voi och Yollibox. Vi är därför väldigt glada att vi nu kommer att kunna samarbeta med Handelshögskolan och SSE Business Lab för att identifiera och stötta nästa generation framgångsrika entreprenörer, säger Niclas Dellham, stiftelseansvarig för Anders Walls Stiftelse.

Även SSE Business Labs vd, Julia Delin, ser positivt på det nya initiativet.

- Det finns en lång tradition av entreprenörer som har sina rötter i Handelshögskolan. Det nyinstiftade stipendiet kommer att uppmuntra studenter att gå i förebildernas fotspår, samtidigt som det premierar nytänkande och hållbarhet. Anders Walls Stiftelse förkroppsligar den kombinationen och vi är därför stolta över samarbetet, säger Julia Delin.

Studenter ansöker med sitt nuvarande CV samt ett fiktivt CV år 2031 för att visa sina entreprenörsambitioner. De ombeds även beskriva deras entreprenöriella erfarenheter fram till nu, vad som är viktigt för dem i sina karriärer, vad de kommer vara mest stolta över att ha åstadkommit om 10 år samt hur de tror sig kunna bidra till alumni nätverket vid Anders Walls Stiftelse – Wallumni. Deadline för ansökan är 31 oktober 2021.


Om Anders Walls Stiftelse

Anders Walls Stiftelse grundades 1981 och delar årligen ut stipendier till unga begåvningar inom områdena natur­vetenskaplig forskning, ung företagsamhet, landsbygdsutveckling, internationella studier samt musik. Sedan starten har stiftelsen delat ut cirka 70 miljoner kronor i stipendier och bidrag. Minst lika viktig som stipendiesumman är medlemskapet i nätverket Wallumni bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater, idag runt 450 personer. Medlemmarna träffas regelbundet och genomför bl.a. internationella studieresor tillsammans.

Om SSE Business Lab

SSE Business Lab är Handelshögskolan i Stockholms företagsinkubator. Tre program bedrivs inom ramen för SSE Business Lab; Ideate, Activate och Incubate. Programmen vänder sig till studenter, alumner och fakultet kopplade till Handelshögskolan. Inom programmen får entreprenörer hjälp med coachning, mentorskap, workshops samt tillgång till ett nätverk av alumner och investerare samt förstklassiga partners såsom Assessio, Scrive, Grosshandelssocieteten som en del av Stockholms Borgerskap och Sigma Software.

SSE Business Lab