Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan lanserar nytt centrum för hälsa, vård och hälsopolitik

Det nyligen lanserade Center för Resilient Health vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) är ett multidisciplinärt forskningscentrum för att främja forskning om hälsa, vård och hälsopolitik.

Center for Resilient Health samlar forskare från Handelshögskolans ledande akademiska institutioner och anslutna forskare från andra universitet.

– Vi bedriver forskning och utbildning om innovation inom vård och omsorg, förbättrade hälso- och sjukvårdssystem, inkluderande tillgång till kvalitetsvård och en hållbar life science-sektor. Vår vision är att hjälpa till att driva positiva förändringar inom hälso- och sjukvården för att förbättra samhällen över hela världen, säger Karl Wennberg, professor vid Center för Resilient Health.

Det nya Centrum för Resilient Health vid Handelshögskolan etableras i samarbete med AstraZeneca.

– Vi på AstraZeneca är oerhört glada och stolta över att kunna inleda det här långsiktiga samarbetet med the House of Governance and Public Policy vid Handelshögskolan i Stockholm för att bilda ett Center for Resilient Health, säger Anna-Lena Engwall, chef för AstraZeneca i Norden och fortsätter:

– Pressen är stor på svensk sjukvård i dag med demografiska utmaningar, begränsade resurser och brist på personal. Samtidigt går den vetenskapliga utvecklingen snabbt framåt med innovativa behandlingar som kommer förändra vården i grunden och kräva ett nytt sätt att jobba, med nya strukturer och samarbeten, men också ett större fokus på prevention. Jag är övertygad om att House of Governance and Public Policy kan bygga kunskap och nätverk som med hjälp av insikter och handlingar kan bidra till lösningar på många av dessa utmaningar. Vi på AstraZeneca ser fram emot att bidra på de sätt vi kan, säger Engwall.

För mer information, vänligen kontakta:

Karl Wennberg
Professor vid Center for Resilient Health vid Handelshögskolan i Stockholm
Email: karl.wennberg@hhs.se
Tel: +46 70-510 53 66

Läs mer om Center for Resilient Health:
https://www.hhs.se/en/research/centers/crh/

Om Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer.

Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, som garanterar att både undervisning och forskning håller högsta internationella standard. Handelshögskolan är också den enda svenska medlemmen i CEMS och PIM, som är samarbeten mellan ledande handelshögskolor i världen, vilket bidrar till den höga kvalitet som Handelshögskolan är känd för.

Om AstraZeneca

AstraZeneca (LSE/STO/Nasdaq: AZN) är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel för sjukdomar inom Onkologi, Sällsynta sjukdomar och Bioläkemedel, inklusive kardiovaskulära sjukdomar, njursjukdomar och metabola sjukdomar (CVRM) samt Andningsvägar och Immunologi. AstraZeneca är baserat i Cambridge i Storbritannien och bedriver verksamhet i över 100 länder. Dess innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen. Besök astrazeneca.com och astrazeneca.se, följ bolaget på Twitter @AstraZeneca och @AstraZenecaSE.

SSE News Press release