Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Jan Ståhlberg vinner utmärkelsen Årets Alumn 2019

Årets Alumn 2019 tilldelas Jan Ståhlberg som tog examen från Handelshögskolan 1985. Utmärkelsen ges till en person som har en examen från Handelshögskolan och som har nått yrkesmässiga framgångar, bidragit till samhället och stöttat Handelshögskolan.

Lars Strannegård och Jan Ståhlberg vid prisceremonin. Foto: Duc Ahn Bui

- Jag är väldigt stolt över att ha blivit nominerad till och vunnit utmärkelsen Årets alumn 2019. Tack vare utbildningen jag fick på Handelshögskolan har jag kunnat arbeta med sånt jag brinner för, och jag har kunnat förverkliga företagsidéer som bidrar till en bättre värld, sa Jan Ståhlberg vid prisutdelningen.

Jan Ståhlberg tog sin ekonomexamen 1985. Han ingick som en del i det första teamet på EQT och har tidigare varit anställd inom Ovako Steel Group där han arbetat inom företag som Gambro AB, SSP och Verty. Han har och har haft flera styrelseuppdrag, bland annat inom Trelleborg AB och Finn-Power Oy. Efter att ha lämnat EQT har Jan Ståhlberg nyligen startat en ny riskkapitalfond som ska investera i onoterade bolag med tydliga hållbarhetsmål.

– Jan Ståhlberg är ett lysande exempel på att Handelshögskolan kan förändra liv och vara en språngbräda för att kunna förverkliga sina drömmar. Efter en exceptionell karriär inom industrin har han med sina perspektiv därifrån bidragit till att transformera finansbranschen. Jan är dessutom en engagerad alumn, bland annat som gästföreläsare, som vi är mycket stolta över att ha i vår nära omgivning, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Prisutdelningen skedde vid den årliga stora alumnträffen Homecoming den 5 april. Det är andra året i rad som Handelshögskolan delar ut utmärkelsen, förra året utsågs Helena Saxon till Årets Alumn.

För mer information, kontakta gärna:
Jessica O'Mary, Head of Development and Alumni Relations
E-post: Jessica.omary@hhs.se

SSE

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer