Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Handelshögskolans startupinkubator bäst i Europa enligt Financial Times

14 mars 2024
I Financial Times nylanserade rankning över Europas ledande startuphubbar hamnar SSE Business Lab etta i flera kategorier. Bland annat anses Handelshögskolans inkubator ha den mest framgångsrika portföljen av bolag bland samtliga innovationshubbar i Europa.

Handelshögskolans inkubator växlar upp inom hållbarhet: 10 nya startups ska coachas

04 mars 2024
SSE Business Lab var bland de första inkubatorerna i Sverige som införde krav på mångfald och hållbarhet i sin antagning. Nu utökar de sitt stöd genom hållbarhetsträning och skruvar ytterligare upp förväntningarna på sina bolag.

Initiativet som vill demokratisera högre utbildning

15 december 2023
Närmare 300 elever, lärare och representanter från svenska företag och banker samlades den 16 november på Tumba gymnasium för F1RST:s största event någonsin. Förhoppningen är att locka fler elever att välja en karriär inom näringslivet.

Bolagen som trotsar lågkonjunkturen: tio nya startups på Handelshögskolans inkubator

16 oktober 2023
Det allt kärvare ekonomiska klimatet inspirerar innovation bland årets startups, som inriktar sig på att lösa pressande problem. Efter årets sista antagningsprocess satsar SSE Business Lab på tio nya startupbolag.

Jesper Roine diskuterar varför ojämlikhet är viktigt

25 augusti 2023
I den här intervjun belyser Jesper Roine, biträdande chef på SITE, orsakerna, yttringarna och sambanden mellan inkomst- och förmögenhetsojämlikhet, ämnen som behandlas i hans senaste bok "Därför är ojämlikheten viktig".

Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse finansierar professur i hållbarhetsutveckling

28 november 2022
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm. Detta gör det möjligt för den internationellt erkända forskaren Martina Björkman Nyqvist att fortsätta sin viktiga forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.

Unik satsning för ökad mångfald i näringslivet

06 september 2022
Talang finns överallt, men det gör inte möjligheter. Med satsningen F1RST ska Daniel Sachs Foundation och Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med flera tunga aktörer i näringslivet öka mångfalden på ekonomiutbildningar och i näringslivet.

Utvecklingsbistånd – vad säger forskningen om dess effekter och potential?

02 juni 2021
I Ekonomisk Debatt förklarar forskaren Anders Olofsgård vad vi kan lära oss om utvecklingsbiståndets effekter från litteratur på makro-, mikro- och mesonivå. På makro- och mesonivå redovisas huvudsakligen forskning om effekterna på övergripande välfärdsmått som mäter ekonomisk aktivitet, medan presentationen av den mikroekonomiska litteraturen snarast handlar om hur experimentella studier kan användas för att öka biståndets potential.

Studentinitiativ vill bidra till en bättre värld för barn

02 november 2020
Nu behöver skolklasser och idrottslag inte längre sälja kakor eller kalsonger för att spä på kassan. Tjänsten Välförtjänt, startad av fyra Handelsstudenter, gör det möjligt att stötta barn i fattiga delar av världen – samtidigt som man tjänar pengar.

Har våld i hemmet ökat under pandemin?

13 oktober 2020
Våld i nära relationer och särskilt det som drabbar kvinnor har ökat sedan coronapandemins utbrott. Arbetslöshet, permitteringar och hemmaarbete har bidragit till det som nu kallas skuggpandemin, enligt forskaren Maria Perrotta Berlin. Se presentationen från Utbildningsradion.