Nyheter
Jesper Roine diskuterar varför ojämlikhet är viktigt
25 augusti 2023
I den här intervjun belyser Jesper Roine, biträdande chef på SITE, orsakerna, yttringarna och sambanden mellan inkomst- och förmögenhetsojämlikhet, ämnen som behandlas i hans senaste bok "Därför är ojämlikheten viktig".
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse finansierar professur i hållbarhetsutveckling
28 november 2022
Carl Bennet och Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm. Detta gör det möjligt för den internationellt erkända forskaren Martina Björkman Nyqvist att fortsätta sin viktiga forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.
Unik satsning för ökad mångfald i näringslivet
06 september 2022
Talang finns överallt, men det gör inte möjligheter. Med satsningen F1RST ska Daniel Sachs Foundation och Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med flera tunga aktörer i näringslivet öka mångfalden på ekonomiutbildningar och i näringslivet.
Utvecklingsbistånd – vad säger forskningen om dess effekter och potential?
02 juni 2021
I Ekonomisk Debatt förklarar forskaren Anders Olofsgård vad vi kan lära oss om utvecklingsbiståndets effekter från litteratur på makro-, mikro- och mesonivå. På makro- och mesonivå redovisas huvudsakligen forskning om effekterna på övergripande välfärdsmått som mäter ekonomisk aktivitet, medan presentationen av den mikroekonomiska litteraturen snarast handlar om hur experimentella studier kan användas för att öka biståndets potential.
Studentinitiativ vill bidra till en bättre värld för barn
02 november 2020
Nu behöver skolklasser och idrottslag inte längre sälja kakor eller kalsonger för att spä på kassan. Tjänsten Välförtjänt, startad av fyra Handelsstudenter, gör det möjligt att stötta barn i fattiga delar av världen – samtidigt som man tjänar pengar.
Har våld i hemmet ökat under pandemin?
13 oktober 2020
Våld i nära relationer och särskilt det som drabbar kvinnor har ökat sedan coronapandemins utbrott. Arbetslöshet, permitteringar och hemmaarbete har bidragit till det som nu kallas skuggpandemin, enligt forskaren Maria Perrotta Berlin. Se presentationen från Utbildningsradion.