Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

SSE Business Lab välkomnar Ztorage till sitt inkubatorprogram

Handelshögskolans i Stockholm företagsinkubator SSE Business Lab tar nu in ett nytt innovativt bolag, Ztorage, som erbjuder en helhetslösning för fysisk förvaring och som drivs av Handelsalumnen Oscar Hentschel.

SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubatorverksamhet och är en av få företagsinkubatorer i Europa som har huserat en unicorn, dvs. ett uppstartsföretag värderat till mer än 1 miljard USD. Sedan starten 2001 har totalt 170 bolag gått igenom inkubatorprogrammet som idag huserar totalt 15 bolag.

I början av december fick tre bolag möjligheten att pitcha till inkubatorprogrammet för panelen som bland annat består av Cristina Stenbeck och Katarina Martinson från Lundbergföretagen. Det enda bolag som klarade panelens tuffa krav var Ztorage som drivs av serieentreprenören och Handelsalumnen Oscar Hentschel, som tidigare varit med och grundat Qalora Capital.

Ztorage erbjuder en helhetslösning för fysisk förvaring där man kan magasinera utan att lyfta ett finger. Företaget hämtar upp, förvarar och kör tillbaka sakerna. Via en webbplattform får kunden en överblick över sina lagrade saker och kan när som helst boka hemkörning eller nya upphämtningar.

SSE Business Labs advisory board, som även består av Sebastian Siematkowski, Sebastian Knutsson och Mikael Schiller, ger strategisk rådgivning till SSE Business Lab och har nu beslutat att omstrukturera processen för antagning till inkubatorn genom att endast ta in bolag två gånger per år, men i större grupper per gång.

- Jag tror mycket på det nya konceptet. Genom att fokusera arbetet kommer vi kunna träffa många fler potentiella startups under året och se till att bolagen som antas verkligen får ut så mycket som möjligt av programmet. Det kommer underlätta för bolagen, våra partners, coacherna och organisationen som helhet, säger Julia Delin, tf VD på SSE Business Lab.

Nästa antagningstillfälle är den 25 januari och du har möjlighet att söka om du är student, alumn eller fakultet kopplad till Handelshögskolan i Stockholm. Mer information finns på hhs.se/ssebusinesslab.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Julia Delin, tf vd för SSE Business Lab

julia.delin@hhs.se, 073-724 94 12

SSE

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer