Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Siemiatkowski och Stenbeck lyfter entreprenörskap vid Handelshögskolan

Betaltjänstföretaget Klarna startade 2005 vid Handelshögskolan i Stockholm. Nu återvänder Sebastian Siemiatkowski till inkubatorn SSE Business Lab som ordförande för ett nytt Advisory Board bestående av bl.a. Cristina Stenbeck (Kinnevik), Katarina Martinson (Lundbergföretagen), Sebastian Knutsson (King.com) samt Mikael Schiller (Acne Studios). 

−  Svensk konkurrenskraft är beroende av nya innovativa företag och Stockholm är i dagsläget en ledande tillväxtmotor, även internationellt. Det känns naturligt att stötta Handelshögskolan som är en nyckelaktör i det entreprenöriella ekosystemet. Vi ser det som en möjlighet att hjälpa de nya entreprenörer och bolag därifrån som vill göra samma tillväxtresa som vi har gjort. För mig känns det dessutom roligt att sluta cirkeln och komma tillbaka till miljön där vi startade en gång i tiden, säger Sebastian Siemiatkowski, VD och medgrundare till Klarna. 

SSE Business Lab grundades 2001 vid Handelshögskolan för att ge nystartade företag med minst en nuvarande eller tidigare student en plattform för att starta och utveckla sina bolag. SSE Business Lab tillhandahåller kontor, rådgivning samt stöd vid kapitalanskaffning via sitt nätverk av partnerföretag och alumner. Fler än 100 företag som startats där är fortfarande aktiva idag, med totalt ca 1,500 anställda och närmare SEK 2,5 miljarder i samlad omsättning. 

Det nya Advisory Board kommer att stötta SSE Business Lab operativt exempelvis genom antagning av nya projekt, samt ha en strategisk roll i att stärka Handelshögskolans profil inom entreprenörskap.

 − Entreprenörskap har länge varit ett kärnämne på Handelshögskolan, både teoretiskt genom forskning samt praktiskt genom utbildning och SSE Business Lab. Det är oerhört glädjande att kunna samla några av Sveriges tyngsta entreprenörsprofiler i den yngre generationen, varav flera tidigare studenter vid Handelshögskolan, i ett Advisory Board i absolut världsklass, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

För mer information:

 Hanna Flodmark, kommunikationschef vid Handelshögskolan i Stockholm

hanna.flodmark@hhs.se

070-689 90 15

 press@klarna.com

SSE