Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

MBA-stipendiat ska stärka norsk-svenskt samarbete

Erik Durhan, chef för ägarstyrning på Nordea fonder, har utsetts till mottagare av SSE MBA NSHK-stipendiet 2016. Stipendiet delas ut till nästa generations ledare i syfte att stärka norskt och svenskt näringsliv. 

Stipendiet utlyses av Norsk-Svenska Handelskammaren i Stockholm i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och omfattar 18 månaders Executive MBA-studier vid Handelshögskolan till ett värde av 465 000 kronor.

− Norge är en av Sveriges största handelspartner och vi hoppas på detta sätt kunna bidra till en fortsatt utveckling, säger Björn Rosengren, ordförande i Norsk-Svenska Handelskammaren, NSHK.
Erik Durhan är 35 år, journalist och ekonom och bor i Stockholm. Han får stipendiet med följande jurymotivering:

Erik är en erfaren chef med entreprenörsanda som arbetar på Nordea, ett av NSHK:s medlemsföretag. Vi tror att Erik genom SSE MBA-programmet får gedigen kunskap om ledarskap och stöd i att uppnå sin fulla potential i nuvarande och framtida ledarroller. I egenskap av hårt arbetande chef och med sin unika erfarenhet från media, kommer han också att bidra stort till SSE MBA-programmet och vara en tillgång för sina kurskamrater. Därutöver kommer Erik att vara en god ambassadör för SSE, Nordea och NSHK.

− Vi är glada och stolta över att Erik Durhan har tilldelats Norsk-Svenska Handelskammarens stipendium. Förutom att Erik är en mycket god representant för Nordea och Wealth Management så är stipendiet också en bekräftelse på att vårt strategiska fokus på talangutveckling ger utdelning, säger Christian Hyldahl, head of Asset Management på Nordea. 

− Syftet med stipendiet är att främja det norsk-svenska samarbetet och höja kompetensnivån bland nästa generations ledare, säger Karin Wiström, Handelshögskolan i Stockholm.

Stipendiejuryn har bestått av Björn Rosengren, ordförande NSHK, Jacob Dalborg, VD Bonnier Books, Lin Lerpold, Associate Professor, Handelshögskolan i Stockholm, Karin Wiström, Director SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm samt Bertil Jacobson, VD NSHK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Wiström, Director SSE MBA, karin.wistrom@hhs.se, 070-651 21 43

Bertil Jacobson, VD, Norsk-Svenska Handelskammaren i Stockholm, bj@nshk.se, 0708-110 160

 

SSE