Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Kan vi lita på att företag tar ansvar?

Kan vi lita på forskare och företag som gärna diskuterar CSR i form av förtroende och lönsamhet men som väjer för begreppet ansvar?

I dag lanseras den nya tidskriften Organisation & Samhälle vid ett seminarium på Handelshögskolan i Stockholm. Ny forskning om företagens roll och ansvar i samhället diskuteras under seminariet.

−    Seminariet är ett tillfälle för företagare och forskare att mötas. I dag diskuterar vi om det är rimligt att medierna med sitt granskande uppdrag tillåts agera både som åklagare och moralisk domare, och om företagen borde bjuda in externa intressenter till demokratiska dialoger för att vara mer ansvarsfulla, säger Sven-Olof Junker, sakkunnig på Naturskyddsföreningen, som modererar debatten.

Inbjudna för att kommentera resultaten är Amanda Jackson, hållbarhetschef Swedbank, Hanne Kjöller, ledarskribent på Dagens Nyheter och Viveka Risberg, kanslichef Swedwatch.

Organisation & Samhälle är en svensk företagsekonomisk tidskrift som behandlar aktuella samhällsproblem och vänder sig till såväl akademin som en bred allmänhet.

−    Organisationers sätt att fungera har enorm betydelse för utvecklingen av samhället i stort. Kunskapen om organisationer har utvecklats dramatiskt de senaste femtio åren. Det finns ett stort behov av att sprida forskningsresultaten, säger Nils Brunsson, professor vid Uppsala universitet och redaktör för Organisation & Samhälle.

Tidskriftens utgivare är den företagsekonomiska disciplinens ämnesförening Föreningen Företagsekonomi i Sverige.

Seminariet kan följas live och i efterhand här.

Läs mer om Organisation & Samhälle.
 










SSE