Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

"Vi ska utbilda en armé av hållbarhetsfolk i världen."

Världsbanken har valt Sverige och Handelshögskolan i Stockholm som hubb för sin storsatsning på gröna obligationer för tillväxtländer. Förra veckan deltog delegater från Thailand, Turkiet, Georgien och Nigeria i ett världsunikt utbildningsprogram med fokus på gröna obligationer och hållbar finans på SSE Executive Education. Läs en intervju i Realtid med Jean-Marie Masse från Världsbanken.

– Sverige leder klart på gröna obligationer, säger Jean-Marie Masse, investeringschef (CIO) på Världsbankens systerorganisation IFC. 

Organisationen ingår i World Bank Group och är den största institutionen i världen som arbetar mot den privata sektorn i utvecklingsländer.

– Vi ska utbilda en armé av hållbarhetsfolk i världen. Det är häftigt och något helt unikt, säger Hanna Setterberg, forskare och lärare på Handelshögskolan och programledare för utbildningsprogrammet "The Green Bonds and Sustainable Finance Executive Program".

Ambitionen är att genomföra utbildningen två gånger per år i 6-7 års tid. Nästa tillfälle för kursen är i oktober och det är redan fullbokat. 

Läs hela artikeln i Realtid här.

Misum