Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelsdagarna blir mer hållbara

Handelsdagarna är Handelshögskolans största och årliga karriärmässa där företag möter våra studenter. I år är den mer hållbar än någonsin.

Handelsdagarna bli allt mer hållbara. 53 av 73 företag som ställer ut i år har valt att hoppa på studenternas erbjudande om att klimatkompensera sin närvaro genom att betala 500 kronor. Tecknet på att ett företag har klimatkompenserat är en liten planta som står i företagets montern. Pengarna kommer att doneras till trädplanteringsprojekt.

- Vi är sedan tidigare år ett miljömärkt event genom Håll Sverige Rent. Det innebär bland annat att vi är vegetariska, pappersfria och har en genomtänkt återvinning. Vi ville göra mer och påbörjade klimatkompensationsprojektet, säger Fredrika Bruu, andraårsstudent på Handels och del av projektgruppen som arrangerar Handelsdagarna.

Samtidigt har den nystartade gruppen Handelsstudenter för klimatet (SSE Students for Climate Action) startat initiativet Ask for Action: en kampanj med frågor som hugade studenter kan ställa till företagen angående deras engagemang för klimatet.

- Vi vill skicka en signal till företagen om att klimatengagemang är en viktig faktor för oss när vi söker framtida arbetsgivare, säger Elvira Andersson, en av studenterna bakom Ask for Action.

Mer om Handelsdagarna här.

Mer om Ask for Action här.

Misum