Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Executive MBA-utbildningen stärkte Ninas karriär som hållbarhetsstrateg

19 april 2024
Efter sexton år på H&M Group, varav flera år som hållbarhetsstrateg med fokus på cirkulärekonomi, transparens och hållbara affärsmodeller, kände sig Nina Shariati redo för att utvecklas professionellt genom att gå en Executive MBA-utbildning på Handelshögskolan i Stockholm. För Ninas del var SSE MBA Carl Silfvén-stipendiet en viktig möjliggörare för att hon skulle kunna gå utbildningen som både bidragit med ny kompetens, inspiration, kontakter och extra mod.

Så hanterar vi energikrisen (och hjälper Ukraina vinna kriget)

23 september 2022
Hur ska vi hantera energikrisen och på vilket sätt kan vi samtidigt hjälpa Ukraina? Jesper Roine, docent i nationalekonomi vid SITE, gör ett försök att reda ut några fakta om vad som sker och använder grundläggande ekonomisk teori för att tänka kring vad som är mer eller mindre lämpliga politiska förslag för att dämpa negativa effekter av det som sker.

Torbjörn Becker i Dagens Nyheter: "Sanktioner mot oljan kan få Putins pengar att ta slut"

04 april 2022
Torbjörn Becker, chef för Östekonomiska institutet (SITE) vid Handelshögskolan i Stockholm: Ryssland måste tvingas betala ett högre pris för sitt krig i Ukraina. Sanktioner ska riktas mot olje- och gasexporten, och det är också dags att öka pressen mot banksystemet. Frysta ryska tillgångar i väst kan senare bli en god grundplåt för Ukrainas återuppbyggnad.

Svenskt stöd till Ryssland

01 mars 2022
I det rådande läget har Sveriges stöd till Ryssland hamnat i fokus. I Dagens Nyheter diskuteras just detta, där bland annat Anders Olofsgård, biträdande chef på Stockholm Institute of Transition Economics (SITE) blev intervjuad.

Tjänar Sverige på att ge bistånd och vad säger forskningen om biståndets resultat?

04 februari 2022
I debatten hörs påståenden om att biståndet är ineffektiv och inte ger något resultat. Vad säger forskningen egentligen om biståndets resultat? SITE vice VD och forskaren Anders Olofsgård ger svar på tal i det senaste avsnittet ur "Biståndskvarten - Om forskning och fakta" från ForumCiV.

Utvecklingsbistånd – vad säger forskningen om dess effekter och potential?

02 juni 2021
I Ekonomisk Debatt förklarar forskaren Anders Olofsgård vad vi kan lära oss om utvecklingsbiståndets effekter från litteratur på makro-, mikro- och mesonivå. På makro- och mesonivå redovisas huvudsakligen forskning om effekterna på övergripande välfärdsmått som mäter ekonomisk aktivitet, medan presentationen av den mikroekonomiska litteraturen snarast handlar om hur experimentella studier kan användas för att öka biståndets potential.