Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Alla nyheter Utbildning Forskning Outreach Press release Alumni Dissertation Seminar Institute for Research Publication BSc Programs MBA Program Corona

Högre löner med en examen från Handelshögskolan

16 januari 2020
Det lönar sig att läsa på Handelshögskolan. Högskoleutbildningar i ekonomi och administration är bland de som ger störst utdelning i lön – och Handelshögskolan toppar listan över jämförbara utbildningar i Sverige, visar en ny rapport från UKÄ.

Handelshögskolan blir helt engelskspråkig

07 oktober 2019
Efter 110 år blir Handelshögskolan helt engelskspråkig. Från och med 2020 kommer det sista av våra elva program att öppnas för internationella studenter.

Equilab vinnare vid finalen av SPIN accelerator Sweden

01 juli 2019
Hur vi utför, konsumerar och bedömer idrott håller på att förändras. Det blev tydligt när Sveriges Olympiska Akademi samlade experter, startups och investerare på Handelshögskolan i Stockholm, för avslutningen av SPIN Accelerator Sweden.

Julia Delin rekryterad som ny VD för SSE Business Lab

28 juni 2019
Julia Delin har rekryterats till tjänsten som VD för SSE Business Lab, Handelshögskolans startup-inkubator. Med tidigare erfarenhet som entreprenör och en god förståelse för de olika delarna i Stockholms entreprenöriella ekosystem, har Julia den erfarenhet, förmåga och energi som krävs för att ta SSE Business Lab till nästa nivå.

Män och kvinnor söker råd och hämnas i olika utsträckning

28 maj 2019
Idag den 24 maj, på dagen exakt hundra år sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt, sker den första disputationen i nationalekonomi med enbart kvinnor på scen. Emma Heikensten, forskare i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, försvarar då sin doktorsavhandling ”Motivation and Gender: Experimental studies on Goals, Awards, Advice and Retaliation”.

Handelshögskolan bjuder in till samtal om mångfald i skönlitteraturen

17 april 2019
Handelshögskolans SSE Literary Agenda bjuder in Lovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare för Teskedsorden, för att tala med Yukiko Duke och Susanna Romanus om mångfaldsfrågor i litteraturen. Det litterära samtalet äger rum den 25 april kl. 16.00-17.00 i Aulan och är öppet för allmänheten.

Handelshögskolan stöttar 10 startup-bolag inom sportteknik i ett unikt acceleratorprogram

17 april 2019
Spin Accelerator Sweden har utsett de första 10 startup-bolagen som kommer få hjälp att skala upp och utveckla sina affärsidéer och bolag. Acceleratorprogrammet är en av de största satsningarna som Center for Sports and Business gjort. Det håller på i tolv veckor och avslutas med en demodag i juni.

Jan Ståhlberg vinner utmärkelsen Årets Alumn 2019

12 april 2019
Årets Alumn 2019 tilldelas Jan Ståhlberg som tog examen från Handelshögskolan 1985. Utmärkelsen ges till en person som har en examen från Handelshögskolan och som har nått yrkesmässiga framgångar, bidragit till samhället och stöttat Handelshögskolan.

SSE Business Lab välkomnar Mojo Stocks och Qyre till sitt inkubatorprogram

10 april 2019
Appar som förenklar vardagen i två nischade branscher kännetecknar de nya bolagen som accepterats in i företagsinkubatorn SSE Business Lab, som drivs av Handelshögskolan i Stockholm.

Alexander Ljungqvist utses till Wallenberg Scholar

25 mars 2019
Alexander Ljungqvist, familjen Stefan Persson professor vid Handelshögskolan i Stockholm, är en av de 22 främsta forskarna i Sverige som tilldelas 18 miljoner kronor vardera av Wallenbergstiftelserna. Programmet Wallenberg Scholars innebär ett femårigt anslag för fri forskning.
1 2 3 4 5 Next

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer