Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Nyheter

Alla nyheter Utbildning Forskning Outreach Press release Alumni Dissertation Seminar Institute for Research Publication BSc Programs MBA Program Corona

Masterprogram från Handelshögskolan i världstoppen

28 september 2020
Handelshögskolan i Stockholms program Master in International Business rankas som sjunde bäst i världen, enligt Financial Times senaste Master in Management-rankning. – Att rankas tio-i-topp i världen är en stor och viktig milstolpe för Handelshögskolan. Vi är mycket stolta, säger rektor Lars Strannegård.

Handelshögskolans Executive Education toppar rankningen – för 20 året i rad

11 maj 2020
För tjugonde året i rad rankas Handelshögskolan i Stockholm Executive Education högst i Norden och Baltikum inom management- och ledarskapsutveckling. Det står klart sedan Financial Times publicerat sin årliga rankning av världens bästa business schools. Programmen hamnar också på 19:e plats i den totala globala rankningen.

Sök snarast till höstens högskoleutbildningar

08 april 2020
Antalet anmälningar till höstens utbildningar väntas öka kraftigt så här i kristider. Sök därför din drömutbildning i så god tid som möjligt.

Handelsstudenter hjälper yngre elever att plugga hemifrån

06 april 2020
God utbildning ska vara tillgänglig för alla, men hur ser man till att alla får tillgång till läxhjälp i dessa tider när många elever tvingas plugga hemma? Tillsammans med fem kurskamrater startade Handelsstudenten Max Richnau en gratis läxhjälp online.

Högre löner med en examen från Handelshögskolan

16 januari 2020
Det lönar sig att läsa på Handelshögskolan. Högskoleutbildningar i ekonomi och administration är bland de som ger störst utdelning i lön – och Handelshögskolan toppar listan över jämförbara utbildningar i Sverige, visar en ny rapport från UKÄ.

Ny forskning: Känslor kring klimatförändringen styr beteenden

15 oktober 2019
Hur förhåller sig svenska hushåll till klimatförändringen och hur ställer de sig till hållbara investeringar? Det undersöker Anders Anderson, Swedish House of Finance, och David Robinson, Duke University, i forskningsrapporten "Knowledge, Fears and Beliefs: Understanding Household Demand for Green Investments".

Handelshögskolan blir helt engelskspråkig

07 oktober 2019
Efter 110 år blir Handelshögskolan helt engelskspråkig. Från och med 2020 kommer det sista av våra elva program att öppnas för internationella studenter.

EU-kommissionen utser Handelshögskolans nya allians CIVICA till Europauniversitet

28 juni 2019
CIVICA, den samhällsvetenskapliga allians som Handelshögskolan i Stockholm tillhör, har utsetts av Europeiska kommissionen till ett av de nya så kallade Europauniversiteten. Bland de 48 ansökningar som inkom har 17 Europauniversitet utsetts och fått finansiering, enligt ett tillkännagivande av Europeiska kommissionen den 26 juni. CIVICAs ansökan fick 92 poäng av 100 möjliga.

Nytt internationellt utbildningsprogram med fokus på gröna obligationer och hållbar finans – banker från tillväxtmarknader bjuds in till Stockholm

25 juni 2019
Handelshögskolan i Stockholm Executive Education lanserar The Green Bonds and Sustainable Finance Executive Program, ett internationellt utbildningsprogram med fokus på grön utlåning, gröna obligationer och hållbar finans. Innehållet är speciellt utformat för att stödja banker i tillväxtmarknader i deras omställning till hållbar finansiering, vilket är ett måste för att nå de globala miljö- och klimatmålen. Programmet bygger på ett internationellt samarbete mellan ett flertal världsledande finansiella institutioner. Det är initierat av Världsbankens International Finance Corporation (IFC) och utvecklat tillsammans med International Capital Market Association (ICMA).

Årets bästa Global Challenges-projekt

10 juni 2019
Och vinnaren är... AI-utmaningen! I slutet av maj presenterade våra Global Challenges-studenter sina avslutningsprojekt: hållbara lösningar på hur de kan bidra till de globala målen.
1 2 3 4 5 Next

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer