Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Kandidatprogrammet i Business & Economics

Kandidatprogrammet i Business & Economics är ett brett ekonomiprogram för dig som vill ha en framgångsrik karriär inom ekonomi, business, innovation eller entreprenörskap. Du kan jobba inom allt ifrån näringsliv, politik och offentlig sektor till ideella organisationer, kultur och media både i Sverige och internationellt. Programmet är på 3 år (180 HP) och ger en kandidatexamen i ekonomi.

International Open Day, October 6

International student? Don't miss our International Open Day (BSc programs) on October 6! Sign up here!Mycket goda jobbmöjligheter

Handelshögskolan i Stockholm är högst rankad av alla ekonomihögskolor i Norden. En kandidatexamen i ekonomi från oss gör dig väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får också behörighet att studera vidare på masternivå.

Förutom att undervisningen håller väldigt hög klass får du också massor av tillfällen att nätverka med arbetsgivare. Det kan till exempel vara något av våra 100 partnerföretag. I vår employment report från 2021 svarade 94 % av kandidatstudenterna att de hade jobb inom tre månader efter examen. Av dessa blev 81 % erbjudna jobb före examen.

Vi erbjuder också karriärcoachning, CV-skola, träning inför jobbintervjuer och mängder av jobbannonser och praktikplatser bara för dig som Handelsstudent. Läs mer här.

Många tidigare Handelsstudenter har ledande positioner inom till exempel:

  • Ekonomi och finans
  • CSR och hållbarhet
  • Entreprenörskap
  • Marknadsföring
  • Politik
  • Media och journalistik

Lär känna några av våra tidigare studenter.


Programmets upplägg
Termin 1-3 ger dig en stabil grund att stå på med obligatoriska kurser inom både traditionella ekonomiämnen och exempelvis hållbarhet och entreprenörskap.  Termin 4-6 kan du skräddarsy din utbildning efter vad just du är mest intresserad av. Du väljer både specialiseringar och valbara kurser. Du skriver också din kandidatuppsats och har möjlighet att göra en utbytestermin utomlands på ett av våra över 80 partneruniversitet.

Förutom specifika hållbarhetskurser genomsyras hållbarhet också hela programmet, bland annat genom många case studies med fokus på hållbarhet. 

För dig som är extra intresserad av entreprenörskap finns också SSE Business Lab.

Se hela programstrukturen och kurser i detalj här.

Internationell studiemiljö
Hela programmet är på engelska och du studerar tillsammans med både svenska och internationella studenter. Många studenter tycker det är båda roligt och utvecklande. Att ha studerat på engelska är dessutom ofta en fördel på arbetsmarknaden.

Studentliv
Handelshögskolan ligger mitt i centrala Stockholm. Vi är en liten högskola med ca 2 000 studenter totalt, så det är lätt att skaffa vänner för livet! Det finns en stark kultur bland studenterna att hjälpa och stötta varandra. Studenternas eget motto är ”sharing is caring”, vilket till exempel innebär att man delar anteckningar inför tentor och att studenter från år två och tre ger tips och vägledning förstaårsstudenter.

Studentlivet på Handels är otroligt bra och är det som våra nya studenter blir mest överraskade av varje år. Studentkåren SASSE är väldigt aktiv. De anordnar bland annat den oförglömliga introduktionsveckan och många aktiviteter och fester. De arrangerar också gästföreläsningar och Handelsdagarna där du kan träffa många blivande arbetsgivare.

Det finns många föreningar och utskott att engagera dig i. Några exempel är: