Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan utvidgar campusområdet genom förvärv av Studentpalatset

Handelshögskolan i Stockholm har tecknat avtal med Akademiska Hus om förvärv av Studentpalatset och utvidgar därmed campusområdet. Genom Studentpalatset öppnas nya möjligheter att bedriva utbildning och forskning i en inspirerande miljö.

- Detta är en unik möjlighet för Handelshögskolan och vi är oerhört glada att kunna utvidga vårt campus över Observatorielunden. Studentpalatset är en fantastisk byggnad och vi ser fram emot att få utveckla den till en aktiv och sjudande kunskapsmiljö, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Studentpalatset ligger på Norrtullsgatan i Vasastan med närhet till Odenplan och kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg och bussar. Från Handelshögskolans huvudbyggnad på Sveavägen 65 nås Studentpalatset enkelt över Observatorielunden. Fastigheten består av cirka 1 200 kvadratmeter mark och en fem våningar hög byggnad på cirka 4 500 kvadratmeter.

– Studentpalatset har varit en uppskattad studieplats av många och att det nu är Handelshögskolan i Stockholm som tar över ägandet är väldigt glädjande. På så vis kommer byggnaden att kunna fortsätta att vara en kunskapsmiljö och komma studenter till godo, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Handelshögskolan i Stockholm tillträder fastigheten den 1 april 2022.

SSE