Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolans stjärnjury satsar på elva nya bolag

Idag inleder elva nya bolag sin resa i Handelshögskolans prestigefyllda företagsinkubator SSE Business Lab. Konkurrensen var tuff, men dessa bolag lyckades imponera på den stjärnspäckade antagningskommittén, med profiler som Lisa Lindström, Sven Hagströmer och Anna Stenberg, med sina pitcher.

Med bolag som Budbee, Washaway, Voi Technology, Digiexam och Klarna i företagsportföljen, råder det inga tvivel om att förväntningarna är höga på de nya bolag som nu tar plats i SSE Business Lab. Tre av bolagen börjar i Activate, ett åtta veckor långt accelerationsprogram, och åtta bolag startar i Incubate, där de kan vara med så länge som 18 månader och utveckla sina affärsidéer.

Majoriteten av de som antogs hade blandade grundarteam vad gäller könsidentitet, och även bland de innovativa idéerna återfanns en mångfald; allt från en lösning för att mäta vattennivåer i världens fattigaste länder med simpel och billig mobilteknologi, till ett nytt hyrköps-koncept på bostadsmarknaden som ska göra det möjligt för fler att äga bostäder.

Anna Stenberg är en av medlemmarna i antagningskommittén och är Chief People and Platform Officer på Kinnevik som nyligen tog emot Allbrightpriset 2021. Hon är imponerad av bolagen.

– Det är glädjande att kunna lägga ribban så högt som vi gör när vi bedömer vilka bolag som ska få ett ja. Potentialen i dessa bolag är enorm, och nu har de precis rätt förutsättningar för att förverkliga den potentialen i inkubatorn, säger hon.

SSE Business Labs vd, Julia Delin, ser fram emot att få börja jobba med bolagen.

– Det är alltid spännande att se vad som händer när man samlar så vitt skilda idéer och människor under samma tak, och ger dem möjlighet att hjälpa varandra och lära av varandra. Bland dessa entreprenörer finns en enorm bredd med olika bakgrund, perspektiv och erfarenheter, och jag är övertygad om att de kommer att få ut ett enormt värde av att dela lärdomar med varandra, säger hon.

I inkubatorn får bolagen stöd genom coaching, workshops, mentorskap, partnernätverk, investerarnätverk och annat. Alla startups som har en student, alumn eller anställd kopplad till Handelshögskolan i Stockholm i sitt team har möjlighet att söka en plats i inkubatorn. Mer information finns på SSE Business Labs hemsida, ssebl.com.


Följande bolag har blivit antagna i den här omgången:

Incubate:

Buzz: Ett virtuellt kontor som har tänkt till kring hur distansarbete fungerar. Se, prata och samarbeta utan länkar, med endast ett klick.

Charlie: Gör bostadsägande tillgängligt för alla genom att introducera en ny hyrköps-modell på den svenska marknaden.

Chimer: Tillåter säljare att skicka ut personligt säljmaterial till sina leads och hjälper dem att ansluta via videosamtal för att kickstarta säljprocessen.

Ebie: Ersätter kommersiella hyresdepositioner med ett försäkringsalternativ, som frigör kapital för hyresgästen och skyddar hyresvärden bättre, och gynna på så vis båda parterna.

Kaspian: En AI-plattform som hjälper private equity-firmor att ta bättre beslut baserat på den data de redan har i sina filer men inte känner till.

Ledarskapsjouren: En digital plattform där yrkespersoner kan få expertrådgivning och mentorskap genom videosamtal.

Petropolis: En digital plattform för allt hundrelaterat, som kopplar samman hundägare, husdjursföretag och hundexperter, och skapar ömsesidiga fördelar för alla.

Water in Sight: Låter invånare i fattiga länder överföra mätningar av vatten med hjälp av sina mobiltelefoner till databaser online.


Activate:

Flowta: Ett point-of-sale-system och analysverktyg som ger mataffärer insikter om vilka varor de ska rabattera för att minimera onödigt livsmedelssvinn och maximera intäkter.

Orka: En B2C-plattform och one-stop-shop där personliga tränare och träningsintresserade människor kan mötas och interagera.

Outbranch: En plug & play-lösning som optimerar sociala nätverk inom en firma för att facilitera kunskapsutbyte och ökad effektiviteten.

 

Om SSE Business Lab:

SSE Business Lab är Handelshögskolans i Stockholm företagsinkubator. Tre program bedrivs inom ramen för SSE Business Lab; Ideate, Activate och Incubate. Programmen vänder sig till studenter, alumner och fakultet kopplade till Handelshögskolan. Inom programmen får entreprenörer hjälp med coachning, mentorskap, workshops samt tillgång till ett nätverk av alumner och investerare samt förstklassiga partners såsom Assessio, Scrive, Grosshandelssocieteten som en del av Stockholms Borgerskap och Sigma Software.

SSE