Kandidatprogrammet i Retail Management
Öppet Hus-dagarna 2023
Är du intresserad av att ansöka till ett av våra kandidatprogram? Missa inte Öppet Hus-dagarna på campus 23/3 och 24/3 och online 30/3.
Läs mer och anmäl dig här!
Vem är Retail Management-studenten?
"Du är mer intresserad av business och marknadsföring än renodlad ekonomi och finans. Du är också intresserad av till exempel hållbarhetsfrågor och digitalisering.
Du uppskattar att programmet är litet och personligt med 60 studenter per år. Du tycker också om den nära och individuella kontakten det ger med forskare och lärare. Du tycker också det är är en stor fördel att få jobba nära retailföretag genom hela programmets gång och till exempel få individuell karriärsplanering."
/Fredrik Lange, Programchef
Programmets upplägg
Programmet består av obligatoriska kurser som är skräddarsydda för att ge dig en bra blandning av retailspecifik kunskap och generell kunskap inom traditionella ämnen som ekonomi, management och marknadsföring. Undervisningen hör nära ihop med den branschledande forskningen på Center for Retailing. Teori och praktik knyts ihop på ett väldigt tydligt sätt genom hela programmet.
Genom Applied Retail Track jobbar du alla tre åren tillsammans med retailföretag i så kallade retailklubbar. Varje klubb består av 15–20 studenter samt företagsrepresentanter och lärare. Ni jobbar tillsammans med verkliga utmaningar och mycket fokus läggs på hållbarhetsfrågor. I Applied Retail Track ingår workshops, företagsbesök, gästföreläsningar, företagsprojekt och karriärsplanering. På bilden nedan ser du de företag och organisationer du kan välja mellan (du kan välja tre företag under programmets gång):
Se höjdpunkter från Applied Retail Track här.
Antonia Ax:son Johnson Tutorial Program
Antonia Ax:son Johnson Tutorial Program pågår under hela programmet. Upplägget är inspirerat av Oxford och Cambridge och finns till för att utveckla dig som person och ledare.
Kandidatuppsats och företagsprojekt
Under ditt sista år skriver du din kandidatuppsats och gör ett större företagsprojekt. Det finns även ett fåtal platser tillgängliga för dig som vill göra en utbytestermin utomlands på ett av våra över 100 partneruniversitet.
För dig som är extra intresserad av entreprenörskap finns också SSE Business Lab.
Se hela programstrukturen och kurser i detalj här.
Mycket goda jobbmöjligheter i en spännande bransch
Handelshögskolan i Stockholm är högst rankad av alla ekonomihögskolor i Norden. En kandidatexamen i ekonomi från oss gör dig väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får också behörighet att studera vidare på masternivå.
Förutom att undervisningen håller väldigt hög klass får du också massor av tillfällen att nätverka med arbetsgivare. Det kan till exempel vara något av våra 100 partnerföretag. Omkring 95 % av kandidatstudenterna har jobb tre månader efter examen och de allra flesta accepterar ett jobberbjudande före examen.
Visste du att våra utbildningar dessutom ger högt genomsnittlig lön av alla ekonomiutbildningar i Sverige? Detta konstaterades av UKÄ-rapporten "Hur värderas högre utbildning?" 2020.
Vi erbjuder också karriärcoachning, CV-skola, träning inför jobbintervjuer och mängder av jobbannonser och praktikplatser bara för dig som Handelsstudent. Läs mer här.
Några vanliga titlar i retailbranschen är:
- Entreprenör
- VD
- Marknadschef
- Brand Manager / Category Manager
- E-commerce Manager
- Sustainability Manager / CSR Manager
- Consumer Insight Analyst
- Supply Chain Manager
- Försäljningschef / Key Account Manager
Lär känna några av våra tidigare Retail Management-studenter här.
Internationell studiemiljö
Hela programmet är på engelska och du studerar tillsammans med både svenska och internationella studenter. Många studenter tycker det är båda roligt och utvecklande. Att ha studerat på engelska är dessutom ofta en fördel på arbetsmarknaden.
Aktivt studentliv
Handels ligger mitt i centrala Stockholm och är en liten högskola med cirka 2 000 studenter. Här är det lätt att skaffa vänner för livet. Det finns också en stark kultur bland studenterna att hjälpa och stötta varandra. Studentföreningen SASSE är en av Nordens mest aktiva studentkårer. De anordnar den oförglömliga introveckan samt många andra aktiviteter och fester. De arrangerar också gästföreläsningar och Handelsdagarna där du kan träffa framtida arbetsgivare. Du kan själv engagera dig i vad just du är intresserad av. Några exempel är:
• 12 sporter
• Art Division och Literary Agenda
• Music Society och kören Fridmans Apostlar
• SASSE Equality Group
• SASSE Sustainability Group
• SSE Students for Climate Action
Ladda ner broschyr från SASSE här.