Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

SSE MBA Executive Format 2019

Den 28 januari påbörjade 53 förväntansfulla studenter programmet SSE MBA Executive Format 2019 vid Handelshögskolan i Stockholm. Programmet sträcker sig över 18 månader och riktar sig till yrkesverksamma chefer och ledare, som arbetar heltid parallellt med sina studier. Syftet med programmet är att lära deltagarna att bygga, leda och utveckla organisationer.

Deltagarna representerar en mängd olika branscher och akademiska discipliner. Av de 53 deltagarna är 40 procent kvinnor, 47procent  har utländsk bakgrund och 19 länder finns representerade i gruppen. Snittåldern är 39 år.

”Den samlade erfarenheten i gruppen är mycket stor, och vi ser fram emot att jobba tillsammans under de närmaste 18 månaderna”, säger Karin Wiström, Director SSE MBA.

Under utbildningens gång genomför deltagarna ett antal ”live” projekt i sina organisationer. Detta är projekt som skapar mätbart värde och positiv förändring i de organisationer de genomförs, samtidigt som deltagarna får omsätta modeller och teorier i praktiken.

“Jag bestämde mig för att studera en MBA då jag är i en chefsposition men saknar utbildning i de ekonomiska ämnena. Jag är trygg i min roll, men en MBA kommer ge mig nya verktyg, nya kunskaper och nya perspektiv. Dessutom ser jag med förväntan fram emot ett nytt utvidgat nätverk och de möjligheter som öppnas upp för min framtida karriär.”  säger Mary Fisher, Interim Executive Director hos National Academy of Design i New York, och en av årets MBA-deltagare.

Exempel på andra deltagande organisationer är ABB, Apsis, Handelsbanken Liv, Höganäs, IKEA Industri, Jajja Group, Nasdaq, Octapharma, Ramirent, Schibsted, Schneider Electric, Skanska, Södersjukhuset, Svea Skog, och Tele2.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Karin Wiström, Programchef SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm, karin.wistrom@hhs.se, 070-651 21 43.

SSE