Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Ny modell förklarar och mäter effekten av marknadsföringssatsningar

Erik Modig fokuserar sin forskning på hur kommunikation påverkar beslut. Han presenterar nu en ny modell ”Påverkansmatrisen”, som är ett praktiskt verktyg för att jämföra mätvärden och ge insikt om vilken typ av kommunikation varje enskilt varumärke bör satsa på.

Modellen ”Påverkansmatrisen”bygger på en ambition att hitta gemensamma ord och mått för alla olika typer av påverkan, och erbjuder både vetenskaplig sanning och praktisk relevans.

−  I min nya bok Bang for the buck – Kommunikation som skapar resultat, uppdaterar och sammanfogar jag vår kunskap om marknadsföring och kommunikation med det gamla som vi inte borde glömt och det nya som vi måste lära oss. Det handlar om att förklara och uppnå kopplingen mellan bang och buck och förstå vilken innebörd den får för vår förmåga att skapa kommunikation som leder till resultat, säger Erik Modig. 

Påverkansmatrisen bygger på tre system för kommunikationsbearbetning och beslutsfattande, samt tre utmaningar som marknadsförare ställs inför. De utgör tillsammans en niofältare där varje ruta kan motsvara ett beteende hos mottagarna/konsumenterna. 

−  Dels vilar slutsatserna på en bredare och djupare forskningsgrund, dels har jag vägt in ytterligare hundratals föreläsningar och tusentals samtal i mina slutsatser. Boken är dessutom anpassad till organisationers, varumärkesägares och kommunikatörers praktiska vardag, säger Erik Modig.

För mer information eller recensionsexemplar, kontakta:

Erik Modig
erik.modig@hhs.se
0702-78 55 89

SIR

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer