Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Podd: Hur investera hållbart?

Misums Cecilia Repinski är program manager för Mistra Financial Systems. I det senaste avsnittet av Feminvest-podden berättar hon om vad man behöver tänka på om man vill investera hållbart.

Lyssna här!

Tre frågor till Cecilia Repinski:

Vad är MFS?

Mistra Financial Systems är ett Mistra-finansierat forskningsprogram som koordineras från Misum på Handelshögskolan. Tillsammans är vi nio forskningsinstitutioner och 55 forskare som genom 30 forskningsprojekt undersöker hur finanssektorn kan medverka till omställningen till en hållbar ekonomi. Vi tittar på alla möjliga aktörer från institutionella investerare till hushåll, olika frågor från klimat till jämställdhet, publicerar forskning men utvecklar också modeller och praktiska verktyg.

Vad gjorde du innan du började på MFS?

Jag har arbetat med hållbarhet kopplat till finanssektorn i cirka 12 års tid. Precis innan jag kom till MFS och Misum så var jag på Kungliga Vetenskapsakademien och hjälpte till att starta upp forskning på kopplingen mellan finanssektorn och biosfären.

Ditt bästa investeringstips:

Hett just nu är de gröna obligationer som nyligen blivit tillgängliga för privata investerare. Gröna obligationer har haft en rekordtillväxt och tecknas snabbt upp så fort de kommer ut på marknaden. Samtidigt bidrar man till en grön omställning genom att finansiera miljöprojekt.