Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Citi tar ledarskapsstipendiet Female Economist till en ny nivå

Den globala storbanken Citi tar ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year till en ny nivå och går in som värdföretag för andra året i rad. Female Economist of the Year 2018 delas ut för sjuttonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

Female Economist of the Year instiftades 2001 av den svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom. Målet är att lyfta fram framtida kvinnliga ledare och skapa bättre förutsättningar för kvinnor inom näringslivet. Priset delas årligen ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.

− Årets stipendiat har med Citi som plattform fått möjlighet att börja bygga en fantastiskt spännande karriär i en del av näringslivet som verkligen efterfrågar och behöver fler kvinnor, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan. Att vår viktiga samarbetspartner Citi nu fortsätter på den inslagna vägen med att lyfta fram kvinnor i finansbranschen är glädjande och en stor inspiration.

På Citi kommer stipendiaten att få en skräddarsydd roll och få bekanta sig med många olika delar av bankens verksamhet. Arbetsplats kommer att vara både London och Stockholm, och stipendiaten kommer att få en kvinnlig och en manlig mentor från banken. Nytt för 2018 är att stipendiaten får en formell plats i Citi Women-kommiteen både i London och i Norden, för att kunna bidra till Citis mångfaldsagenda. Citi introducerar även en videodagbok där stipendiaten kommer att berätta om sina erfarenheter via sociala medier och vara delaktig även i andra forum och evenemang som Citi arrangerar kring ledarskapsfrågor.

− Vår erfarenhet under året som gått har varit odelat positiv och vi ser fram emot att få ge en till stipendiat insyn i olika delar av banken och tillgång till en fantastisk plattform för en internationell karriär. Via årets stipendiat Mikaela Lundh har även vi fått en ovärderlig inblick i hur en ung kvinna i karriären ser på vår arbetsplats. Nytt för 2018 är därför att stipendiaten kommer att få en formell plats i vår Citi Women-kommitté för att kunna bidra med nya perspektiv till utvecklingen av vår diversity-agenda, säger Eirik Winter, Nordenchef Investment Banking, ordförande för Citi i Norden samt en av de två mentorerna för Female Economist-stipendiaten.

Ansökningstiden inleds omgående och årets stipendiat kommer att presenteras i början av 2018 under en ceremoni arrangerad av Handelshögskolan i Stockholm.

För mer information:

Anneli Sundström, Head of Communications and Public Affairs, Nordic Countries, Citi
Tel: 08 723 34 16
Mobil: 070 250 35 91
anneli.sundstrom@citi.com

Katarina Hägg, chef för externa relationer, Handelshögskolan i Stockholm
Mobil:  0704-399341
Katarina.hagg@hhs.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer