Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

bokrelease! "Almedalen - makt, magi och möten"

Lena Lid Falkman har tagit initativ till antologin Almedalen - makt, magi och möten, då Almedalsveckan fyller 50 år. Antologin är författas av en rad namnkunniga skribenter, forskare, journalister, aktivister, näringslivsrepresentanter samt fyra partiledare och en ärkebiskop.

Bokens redaktör och initiativtagare, Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan i Stockholm. Foto: Juliana Wiklund

Strax före midsommar kommer boken som skildrar, analyserar och värderar den demokratiska mötesplatsen Almedalsveckan, lagom till fenomenets 50-årsdag. Hela 26 personer medverkar i bokens 24 kapitel. Bland skribenterna är fyra f d partiledare, forskare, journalister, PR-proffs, entreprenörer och en ärkebiskop.

Boken presenteras för första gången vid ett Almedalen-inspirerat event med både diskussion och mingel nu på torsdag den 14 juni klockan 18 på Handelshögskolan i Stockholm. Bokreleasen sker i samarbete med politiksajten Makthavare, som också håller i ett politikquiz (också väldigt Almedalskt).

Flera av bokens skribenter kommer att vara på plats, och några av dem kommer att framträda i ett miniseminarium i två akter: dessa är i första akten public service-veteranen Erik Fichtelius, digitaliseringsaktivisten Brit Stakston och Twitterkännaren Hampus Brynolf, och fokus är då på mediernas Almedalen. I seminariets andra akt är perspektivet politiskt och här medverkar seniorekonomen Klas Eklund, statsvetaren Jenny Madestam, PR- och mingelexperten Thérèse Kärrman och förre centerledaren Olof Johansson.  

Det är i år 50 år sedan Almedalsveckan uppstod som fenomen, då Olof Palme höll sitt första tal på ett lastbilsflak i Visby. Trots att veckan är starkt uppmärksammad sedan många år är den mediala bilden inte sällan förvrängd eller åtminstone påtagligt ensidig. Bokantologin Almedalen – makt, magi och möten är ett försök att både fördjupa och bredda bilden samt att diskutera veckans framtid (om den finns). Bokens redaktör och initiativtagare är retorik- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman.

Välkomna till bokpresentationen den 14 juni!

Var: Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65

När: Eventet börjar klockan 18.00

Anmälan: På https://www.facebook.com/events/1962349307413279/

Här kan du läsa mer om boken och om Almedalsveckan: www.grattisalmedalen.se

För mer information, kontakta Lena Lid Falkman på 070-6683161 eller  lena.lid.falkman@hhs.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att använda hemsidan accepterar du dessa cookies samt villkoren beskrivna i vår dataskyddspolicy. Läs mer