Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Sport talk/Literary Agenda: Noa Bachner om Den sista utposten

Välkommen till en lunchföreläsning den 27 september om svensk fotboll igår, idag och imorgon med Noa Bachner, journalist och författare till den nyutkomna boken "Den sista utposten. En berättelse om svensk fotboll".

Noa-Bachner-forfattare_L-Image-Hero.png

I den nya boken "Den sista utposten" skildrar Noa Bachner berättelsen om hur Sverige idag har intagit en särställning i den globala fotbollen. Medan föreningsdemokrati har gett vika i stora delar av Europa för privat ägande står den sig starkare än på länge i Sverige. Här, till skillnad mot i England eller Frankrike, där amerikanska investmentbolag eller statliga investeringsfonder från Mellanöstern gått in som majoritetsägare i många klubbar, är det fortsatt klubbmedlemmarna som styr. På samma sätt är Sverige ett av få länder som fortsatt står utanför VAR.

Hur kom det sig att Sverige blev unikt? Kan detta fortgå? Vilken roll har fotbollen för samhället idag och framåt? Vad kan svensk fotbolls historia ge för nycklar när vi ska blicka framåt? Detta och mycket mera kommer att avhandlas under detta aktuella lunchsseminarium som arrangeras av SSE Art Initiative och SSE Sport Initiative.

Sign up here.
En lätt lunch kommer finnas.

Föreläsningen kommer vara på svenska. Öppet för alla!

Art Initiative Sport Initiative