Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

News

Automatisering och AI gynnar anställda – när de får ha inflytande över processen

17 april 2024
Hur kan både företag och anställda gynnas av AI och automatisering? Viktiga lärdomar står att finna inom svensk industri, visar en ny avhandling från Handelshögskolan.

Paolo Sodini tilldelas ny professur i finans

16 april 2024
Handelshögskolan i Stockholm inrättar en ny finansprofessur, the 25th Anniversary Professor in Finance, som kommer att innehas av professor Paolo Sodini. Den nya professuren har möjliggjorts genom en donation från Anne Weidemanis Mägi och Joakim Weidemanis.

Totalförsvaret stärks genom samarbete mellan Försvarshögskolan, KTH och Handelshögskolan

15 april 2024
Samhällets krisberedskap vilar både på offentliga och privata aktörer – men privata företags skyldigheter och åtaganden är otydliga och beredskapen begränsad. Försvarshögskolan, KTH och Handelshögskolan i Stockholm inleder nu ett samarbete för att tydliggöra och utveckla näringslivets centrala roll som en del i totalförsvaret, förbättra samverkan mellan myndigheter och näringsliv, och stärka krisberedskapen i samhället.

Magnus Tyreman ny styrelseordförande för Handelshögskolan i Stockholm

08 april 2024
Sedan den 1 januari 2024 är Magnus Tyreman ny ordförande för Handelshögskolan i Stockholms styrelse. Tyreman efterträder Laurent Leksell, som avslutade sin 6 år långa förtjänstfulla tid som ordförande för Handelshögskolans styrelse vid årsskiftet.

Forskning vid Handelshögskolan blir mer tillgänglig genom ny portal

18 mars 2024
Handelshögskolan gör det nu enklare att hitta både forskning och forskare från skolan. Lanseringen av SSE Research Hub underlättar för både allmänhet, sakkunniga och medier att hitta viktig och samhällsnyttig information.

Handelshögskolans startupinkubator bäst i Europa enligt Financial Times

14 mars 2024
I Financial Times nylanserade rankning över Europas ledande startuphubbar hamnar SSE Business Lab etta i flera kategorier. Bland annat anses Handelshögskolans inkubator ha den mest framgångsrika portföljen av bolag bland samtliga innovationshubbar i Europa.

Anders Wall-stipendiet tilldelas entreprenör som minskar sjöfartens koldioxidutsläpp

08 mars 2024
Patrick Widuch (f. 1993) tilldelas under ceremonin 8 mars 2024 årets Anders Wall-stipendium i samarbete med SSE Business Lab. Stipendiebeloppet uppgår till 200.000 kronor.

The Hamrin Foundation stärker Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 10 miljoner kronor

07 mars 2024
The Hamrin Foundation har beslutat att stötta Art Initiative vid Handelshögskolan i Stockholm med 2,5 miljoner kronor årligen i fyra år.

Handelshögskolans inkubator växlar upp inom hållbarhet: 10 nya startups ska coachas

04 mars 2024
SSE Business Lab var bland de första inkubatorerna i Sverige som införde krav på mångfald och hållbarhet i sin antagning. Nu utökar de sitt stöd genom hållbarhetsträning och skruvar ytterligare upp förväntningarna på sina bolag.

Jesper Roine förklarar sanktionernas effekt på den ryska ekonomin i Tv4 Nyhetsmorgon

12 februari 2024
Har EU:s sanktioner mot Ryssland, som infördes efter invasionen av Ukraina, varit ineffektiva? Jesper Roine, biträdande chef på Östekonomiska Institutet, ger en inblick i sanktionerna och den ryska ekonomin i TV4 Nyhetsmorgon.
1 2 3 4 5 Next