Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Scores Jubileumsföreläsningar 2018

2018 firar Score 25 år med en serie jubileumsföreläsningar, en i månaden från mars till december. Efter föreläsningen, som slutar runt 16.30, bjuder Score på förfriskningar och levande musik! Torsdag 12 april håller Göran Sundström och Bengt Jacobsson ett seminarium kring boken En Modern myndighet. Trafikverket som ett förvaltningspolitiskt mikrokosmos. Kommentator är Anna Ullström.

Datum: 12 april 15.00 -16.30

Plats: Score, Frescativägen 14 A

En modern myndighet.

Trafikverket som ett förvaltningspolitiskt mikrokosmos.
 

Hur modernt kan ett statligt verk bli, om det fortfarande vill vara en myndighet? I den här boken skildras Trafikverkets försök att förverkliga idén om att vara en modern organisation, och vad som händer när myndighetsidealet slår tillbaka.

Föreställningen att statliga myndigheter verkar i både medborgarnas och näringslivets tjänst genomsyrar Trafikverket. Verket varken projekterar eller bygger, utan upphandlar sådana tjänster av privata företag. Det är marknadsidéer som råder, och verket ser sig som en partner till näringslivet.

Författarna analyserar Trafikverkets strävan efter att vara en renodlad beställare, att vara lyhörd i sin planering och att vara aktiv i EU-arbetet. I boken undersöks också hur dessa ambitioner förpackas. Vad säger ledningen om det som sker, och vad säger medarbetarna?

Redaktörer:
Göran Sundström
Bengt Jacobsson

Övriga författare:
Emma Ek Österberg
Leonora Mujkic
Martin Qvist
Hanna Sofia Rehnberg
Emma Spånberg
Göran von Sydow

Göran Sundström är professor i statsvetenskap vid Statsvetenskapliga institutionen och Score, Stockholms universitet. Bengt Jacobsson är professor i företagsekonomi vid Södertörns högskola och verksam vid Förvaltningsakademin.

Seminariet hålls på svenska.


Observera att anmälan krävs. Anmälan görs här: https://score25_2.eventbrite.co.uk
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Vid frågor, kontakta info@score.su.se


This website uses cookies. By using this website you are agreeing to our use of cookies and to the terms and conditions listed in our data protection policy. Read more