Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Information för diplomander

Välkommen till din kandidatexamensdag, fredagen den 1 november 2019! Här finner du praktisk och användbar information om dagen till ära.

OSA
OSA för både ceremoni och bankett sker på www.hhs.se/osa-diplomering senast 21 oktober. Bekräftelse skickas i slutet av oktober, tillsammans med eventuella entrékort till dina gäster. 

Genrep av diplomceremonin 
Kl. 14.15 öppnar entrén och kl. 14.30 (prick) samlas de diplomander (endast diplomander), som anmält att de vill mottaga diplom i Stadshuset, Hantverkargatan 1. Vi kommer att ha genomgång av ceremonin med upprop och uppställning.

Diplomceremoni
Diplomanderna går i procession via trappan ner i Blå Hallen. Under ceremonin blir det tal, sång och underhållning. Du ropas upp med namn för att gå fram och hämta diplom som överlämnas av rektor. Diplomceremonin pågår till cirka kl. 19.00.

Gäster vid ceremonin
Då vi inte får överträda ett visst antal i Blå Hallen måste vi begränsa möjligheten att bjuda in gäster till: 

  • 2 personer per diplomand vid ceremonin (ytterligare en person i mån av plats)  
  • 1 person per diplomand vid banketten 

Om du önskar att ta med dig ytterligare en gäst till ceremonin, kan du anmäla detta i OSA formuläret. Besked om dina eventuella extra gäster får plats kommer efter sista svarsdatum passerat. 

I slutet av oktober skickas bekräftelse ut per post till diplomander, inklusive entrékort till gäster som ska närvara vid ceremonin. Gästernas platser är onumrerade. Portarna öppnar kl. 16.15 och platserna ska vara intagna senast kl. 16.50.

Uttal av namn vid ceremonin 
Om du har erfarenhet av att ditt namn blir fel uttalat, vänligen meddela namnförtydligande till diplomering@hhs.se senast den 27 oktober.

Bankett 
Banketten äger rum i Gyllene Salen. En vegetarisk trerättersmeny med vin serveras. Efter banketten bjuds kaffe i Blå Hallen och därefter inleds dansen. Till banketten kan diplomander bjuda en gäst mot kostnad.

Observera att man inte behöver något entrékort till banketten. 

Kostnad för banketten 
Diplomceremonin är kostnadsfri, men för den som önskar delta i den efterföljande banketten är priset 1650 kr per person, vilket inkluderar bankett samt transport och inträde till efterfest i kårlokalerna.

Inbetalning till banketten görs via PayPal när du anmäler dig. Vänligen notera att anmälan är bindande, och ingen återbetalning kan ske om återbud lämnas senare än 21 oktober 2019.

Eventuella frågor gällande bankett (inkl. placering) och efterfest besvaras av; klubbvardinna@sasse.se

Önskemål om placering vid banketten 
Du har möjlighet att framföra dina önskemål om placering vid banketten, genom att fylla i en "bordsplan" där du placerar dig och dina vänner. De personer du placerar måste vara vidtalade, så att samma person inte förekommer på flera olika placeringsförslag. 
Se bordsplanen här. 
Fyll i bordsplanen och skicka den tillsammans med eventuella frågor till klubbvardinna@sasse.se.

Fotografering
Stadshusfotografen Björn Börjeson AB kommer att dokumentera hela högtiden. Bland annat tas det en gruppbild på alla diplomander i Blå Hallen och en översiktsbild på alla gäster i Gyllene Salen, samt individuella bilder på er när ni mottager era diplom.
Några dagar efter festligheterna kommer ni att få e-mail med länk till bilderna.
Vänligen observera att bilderna kan komma att användas av Handelshögskolan i marknadsföringssyfte. Informera på diplomering@hhs.se, om du ej vill att igenkänningsbara bilder på dig ska publiceras.

Klädsel
För diplomander och övriga som ska delta vid banketten är klädseln högtidsdräkt; frack med vit väst och vit fluga, lång klänning, militär mässdräkt eller folkdräkt.

För diplomander som deltar endast vid ceremonin är klädkoden något av ovanstående eller mörk kostym. För anhöriga som deltar endast vid ceremonin påbjuds vardaglig dräkt.

Det kommer inte att finnas tid för ombyte så de diplomander som kommer kl. 14.30 och ska delta i banketten måste från början vara klädda för kvällen.

Om ni önskar hyra frack eller lång klänning kan följande uthyrningsfirmor hjälpa er: 

  • Brudgummen (endast herrkläder), Vattugatan 1, tel. 08 - 300 112. Ange Handelshögskolan för förmånligt pris. 
  • Royal Högtidskläder, Linnégatan 31, tel 08-612 37 35
  • Östermalms Smoking & Frackuthyrning (endast herrkläder), Almlöfsgatan 3, tel 08-660 28 29.

Vid förhinder 
Du som inte har möjlighet att delta vid diplomceremonin kan hämta ditt diplom på Handelshögskolan från 20 november eller få det sänt med post. Anmäl detta i OSA-formuläret. 

Du som ansökt om examen kan vid förhinder inte välja att delta vid nästkommande års diplomering som diplomand.

This website uses cookies. By using this website you are agreeing to our use of cookies and to the terms and conditions listed in our data protection policy. Read more