Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Rekordstor antagningsomgång - 8 nya bolag börjar Handelshögskolans inkubatorprogram

Idag flyttar 8 nya bolag in i lokalerna på A house där SSE Business Lab har sitt 400 kvm stora kontorshotell för startups med koppling till Handelshögskolan.

Bolagen representerar en mångfald av idéer med allt ifrån egenproducerade produkter och appar för psykisk ohälsa och läsning, till tjänster i fysisk form. Mångfalden avspeglas även bland teamen. Hälften av teamen har kvinnliga medgrundare och 38% har minst en manlig och en kvinnlig medgrundare. Detta efter att nya kriterier på mångfald infördes på programmet som heter Incubate i januari 2019.

Samtliga bolag har nyligen lanserat sin produkt eller tjänst och programmet syftar till att låta bolagen växa med hjälp av de resurser som finns inom ramen för programmet.

Ett av bolagen som blivit antagna till Incubate är STIKSEN, som skapar premiumkepsar för att förändra samhällets inställning till plagget.

- Vi lever i en tid där människor och kulturer blandas och där stilar inte längre bör begränsas av normer och regler satta av och för äldre generationer. Incubate på SSE Business Lab blir en stark support i vår ”everyday grind”. Här finns resurser, kunskap och pepp för att kunna ta en verksamhet från källaren till allmänheten, vilket är precis det vi behöver i det här stadiet, säger Asim Khandker, medgrundare och vd på STIKSEN.

Ett annat bolag som blivit antagna till programmet är Bookself, som skapar en social läsplattform som låter användare interagera kring sin läsning och följa vänners, influencers och författares rekommendationer, samtidigt som de kan läsa eller lyssna på böckerna i appen.

- Vi var med i SSE Business Labs Activate-program i somras och ser fram emot att jobba vidare på att utöka vår plattform i höst på Incubate, dels tack vare de starka partners som är engagerade i programmet och dels tack vare den nära kontakten till studenter och professorer, vilka är viktiga användare som vi vill skapa värde för med Bookself, säger Jessica Mansourati, medgrundare av Bookself.

Ytterligare ett bolag som blivit antagna är Solvthis, som låter dig ringa en hantverkare på video för att lösa de enkla problemen i hemmet.

- Vi är väldigt glada över att ha blivit valda till SSE Business Lab och ser fram emot att vara en del av det fantastiska nätverk som programmet erbjuder, säger Marianne Uddman, medgrundare och vd på Solvthis.

Ytterligare ett bolag som blivit antagna är Places, som omvandlar underutnyttjade stadsutrymmen till coworking spaces.

- Vi har tidigare tagit del av SSE Business Labs Activate-program. Med hjälp av coachingen och nätverket har vi lyckats skapa en prototyp på endast tre månader. Nu förbereder vi vår lansering och ser fram emot att ta del av SSE Business Labs partnernätverk och coaching för att skapa Stockholms största nätverk av coworking, säger Sorosh Sang, medgrundare av Places.

- Att ta in 8 bolag är en stor milstolpe för oss, och jag är glad att vi trots det ovanligt stora intaget har behållit en hög kvalité på bolagen. Alla entreprenörer är drivna att skaka om i en bransch eller i ett sätt att arbeta, klä sig eller konsumera. Vi ser verkligen fram emot att ha de på plats från och med idag, säger Julia Delin, vd SSE Business Lab.

Bolagen som blivit antagna till inkubatorn är:

Bookself

I Kina har sociala läsappar förändrat långformatsläsning för över 600 miljoner användare som läser och lyssnar på böcker i apparna medan de diskuterar sin läsning och upptäcker nya böcker baserat på vad vänner, influencers och författare rekommenderar. Bookself tar den sociala läsningen till väst med en social och freemium läsplattform som låter användare interagera kring sin läsning och följa vänners, influencers och författares rekommendationer, samtidigt som de kan läsa eller lyssna på böckerna i appen. www.bookself.app

Lägereld

Lägereld är den nya digitala psykologmottagningen där du kan prata med erfarna psykologer för endast 100 kr per samtal. Deras app kan laddas ned på både App Store och Google Play. På hemsidan finns dessutom ett bibliotek med material kopplat till välmående framtaget av psykologerna själva. www.lagereld.com

Places

Places omvandlar underutnyttjade stadsutrymmen till coworking spaces. Genom att ta vara på delningsekonomin får våra medlemmar tillgång till ett nätverk av coworking spaces för en bråkdel av marknadspriset samtidigt som de bidrar till mer hållbara städer. Vi ersätter stora och opersonliga utrymmen med trivsamma arbetsplatser där medlemmar kan växa tillsammans. Hos Places ligger fokus på “co” i coworking. www.joinplaces.co

Sensorem

Sensorem är ett mjukvarubolag som använder sig av sensorteknik och IoT för att hjälpa seniorer att åldras tryggt och självständigt hemma. Genom att placera ut smarta sensorer på strategiska platser i seniorens bostad informeras anhöriga när något oförutsett inträffar vilket löser seniorens behov av att klara sig själv i hemmet, anhörigas behov av att kunna ta hand om sina seniorer på distans och samhällets behov av att avlasta äldreomsorgen. www.sensorem.se

Solvthis

Solvthis vision är att digitalisera byggindustrin. Vi har alla en to do-lista med saker vi vill fixa i hemmet men vet inte hur. Solvthis löser detta genom kvalificerade hantverkare som ger råd via video. Går inte problemet att lösa skickar Solvthis ut ett proffs för att lösa det på plats. Det kan vara allt från att hitta rätt skruv och plugg till stopp i avloppet eller en rinnande toalett. www.solvthis.com

STIKSEN

STIKSEN är ett kepsmärke i premiumsegmentet med ambitionen att förändra samhällets generella inställning till kepsar. Varumärket vill utmana uppfattningen om att den moderna kepsen är ett plagg associerat endast till sporten eller olika subkulturer, och därmed normalisera användning av plagget vid både informella och formella sammanhang. STIKSEN vänder sig till den kreativa individen som vågar behålla sin stil oberoende av miljö. www.stiksen.com

The Ode To

The Ode To är ett kurerat onlinegalleri som presenterar originalverk av omsorgsfullt utvalda konstnärer. Med fokus på kvinnligt skapande handplockar vi samtida design, konst och inredning vars estetik fångat våra hjärtan och kurerar ett helt eget utbud av originalverk – allt limiterat, allt handgjort, allt till rimliga priser. The Ode To lanserades i Europa under våren 2018 av vännerna Anna Lukins och Helena Carlberg. www.theodeto.com

Zenmaia

Zenmaia lanserar blått te i Europa – ett helt nytt unikt tekoncept som enkelt bryggs utan te-sil eller te-påse flera gånger. Tanken är att man dricker te på samma blad hela dagen och blir pigg på morgonen och avkopplad på kvällen. Flera studier visar att blått te ökar kroppens naturliga förbränning. Hälsoeffekterna är sedan länge välkända i traditionell kinesisk medicin och finns nu tillgängligt för alla. Gör blått te till din nya hälsorutin för mer välmående i en hållbar värld! www.zenmaia.com

För ytterligare information, kontakta gärna:
Julia Delin, vd för SSE Business Lab
julia.delin@hhs.se, 073-724 94 12

SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubator i Stockholm. Tre program bedrivs inom ramen för SSE Business Lab; Initiate, Activate och Incubate och vänder sig till studenter, alumner och fakultet kopplade till Handelshögskolan. Inom programmen får entreprenörer hjälp med coachning, mentorskap, workshops och ett nätverk av ledare, partners och investerare.

SSE